СТРЕЉАШТВО: СМЕДЕРЕВЦИ ЗА ДЕСЕТКУ

На Првенству централне Србије ваздушним оружјем, у А програму, стрелци „Смедерева“ освојили су укупно десет медаља. Појединачно четири златне, две сребрне и три бронзане, и једно друго место екипно. Две златне медаље освојио је Петар Адамовић, а по једну Вељко Илић и Ана Алентијев. Сребрне медаље освојили су Душан Бојић и Ана Тодоровић, а бронзане поново Душан Бојић, као и Катарина Миловановић и Наталија Тасић. Екипно друго место освојили су јуниори пушком.

Вељко Илић је био најбољи јуниор са 589 кругова, а са истим резултатом Наталија Тасић је освојила бронзану медаљу у категорији сениорки. Наша јуниорска екипа ваздушном пушком у саставу Вељко Илић, Немања Живојиновић и Немања Адамовић, са укупним резултатом од 1728 кругова освојила је друго место. Остале медаље освојене су у дисциплини ваздушни пиштољ. Петар Адамовић окитио се двема златним медаљама. Био је најбољи јуниор са 548 кругова и најбољи сениор са 554 круга. Са истим резултатом Ана Алентијев је била најбоља сениорка. Душан Бојић се такође, окитио са две медаље: сребрном у јуниорској категорији са 536 кругова и бронзаном у категорији сениора са 548 кругова, што је његов нови лични рекорд. Ана Тодоровић освојила је сребрну медаљу у категорији јуниорки са 513 кругова, а своју прву медаљу ваздушним пиштољем освојила је Катарина Миловановић са 508 кругова.
Од наших стрелаца наступили су још Лазар Бељић ваздушном пушком са 535 кругова био је 11-ти јуниор и Тијана Димитријевић, ваздушним пиштољем, пета јуниорка са 446 кругова. Бељић, коме је ово било прво такмичење у међународном програму био је сасвим близу испуњења норме, недостајало му је само 5 кругова, па за наступ на државном првенству, мораће да се стрпи до идуће године.
Регионално првенство је квалификационо такмичење за Првенство Србије, чији ће домаћин бити „Смедерево“, по трећи пут од отварања новог стрелишта у Спортској хали Смедерево.
Да подсетимо, од 2012. године када је управо државним првенством званично и отворено ново стрелиште у Спортској хали, Смедерево је било домаћин престижног домаћег турнира наших најбољих стрелаца и наредне, 2013. године. Од тада је државно првенство одржано по једном у Ивањици 2014, Београду 2015, Крагујевцу 2016. и Краљеву прошле године, а једино Смедерево има наменски грађени објекат за спортско стрељаштво.
Првенство Србије ваздушним оружјем, у А програму, одржаће се 17. и 18. марта. На финалним надметањима уживо наступа смедеревски поп рок бенд „Need“, који финала чини још атрактивнијим, динамичнијим, забавнијим и узбудљивијим.

СДН

 

Comments are closed.