ГРАДОНАЧЕЛНИЦЕ, ИМА ЛИ КРАЈА ЛУДИЛУ?!

Како сазнају Смедеревске новине, кабинет градоначелнице дао се у потеру за потписима одборника. „Ником није јасно који је смисао прикупљања потписа, јер ако си градоначелник, подразумева се да имаш скупштинску већину“, каже наш саговорник добро упућен у дешавања у одборничком клубу СНС-а у Смедереву и додаје, „посебно је ситуација шизофрена, с обзиром на то да Јасна тврди да има подршку Вучића, па ако је тако, чему потписи за било шта“.
Раније је део одборника из редова СНС-а почео прикупљање потписа за смену градоначелнице Аврамовић, незадовољни што се одлуке важне за функционисање локалне самоуправе доносе у кабинету градске куће, али о њима не расправља на градском одбору, што је нормална пракса свих великих странака годинама уназад. Поједини, зато, тумаче последњи потез градоначелнице која прикупља потписе за себе саму, као покушај да се избори за опстанак у удобној фотељи. „Када је реч о њеној фотељи, спремна је да жртвује све око себе, укључујући и најближе сараднике“, тврди наш саговорник. Он додаје и да је „потпуно неразумно да се неко коме су пуна уста приче о бризи за град, толико грчевито отима за функцију на којој се, иначе није бог зна како прославила, док градске службе потпуно не функционишу. Нормалан и пристојан човек би у интересу града и Смедереваца до сада одавно поднео оставку, чиме би и странци којој припада и грађанима показао и доказао да искрено води рачуна о њима“, тврди наш саговорник и закључује, да „лудачка атмосфера коју око себе прави градоначелница прави штету свима, политички, урушава углед СНС-а, практично, грађани живе у блокади јавних служби, јер градоначелница више не може да закаже скупштину пошто је изгубила већину, једино она безобзирно ужива и лумпује по кафанама крчмећи ово мало буџетских пара на своје хирове“.
Занимљиво је, међутим, да су поред пар до сада скупљених потписа, своје потписе ставили и одборници колаиционих партнера, који нису чланови СНС-а, попут Мирка Шкрбића и Бојана Костића (СПО) или Богољуба Спасојевића (Покрет за Смедерево), иако је њена намера да тај списак упути страначким органима СНС-а у Београду.

Ј.Шешлак