ТРИ МЕДАЉЕ ЗА ПИОНИРКЕ ВЕСЛАЧКОГ КЛУБА

Најбоље резултате из састава Веслачког клуба Смедерево, на Државном првенству на ергометрима, одржаном минулог викенда у Хали Ранко Жеравица на Новом Београду, оствариле су пионирке, које су се, иако су наступале са само девет учесница, са овог такмичења вратиле са три медаље – по једном златном, сребрном и бронзаном. Најсјајније одличје припало је Милки Здјелар и Милици Младеновић у дубл скулу, сребрне су биле у четверац скулу Маша Васић, Милица Пејовић, Јелена Вукелић и Теодора Стевановска. Бронзану медаљу  у дубл скулу освојиле су Ана Солдатовић и Невена Стевановић. Једина медаља у конкуренцији пионира, сребрна,  припала је Божидару Ковачевићу и Димитрију Симићу у дубл скулу. У конкуренцији јуниора солидан резултат забележили су Лазар Ристић и Марко Торбица  пласманом на четврто, односно седмо место. У конкуренцији кадета пети је био Мирослав Јовановић, а код пионира Матија Банчов је заузео 12. место. Златно одличје, некако по традицији, када се појави на шампионату, припало је  Николи Оташевићу у конкуренцији ветерана од 40 до 49 година.

На Државном првенству на ергометрима учествовало је више од 500 веслача и веслачица из свих српских клубова, а Веслачки клуб Смедерево представљала су 44 такмичара у конкуренцији јуниора, кадета и пионира. .

Александар Филиповић је био пријављен за ово такмичење, али се неколико дана пре шампионата повредио па је морао да прескочи шампионат на ергометрима.

Прво наредно такмичење на коме би требало да наступе смедеревски веслачи је „Кроација Опен“ у Загребу 14. и 15. априла.

Ј.В.

 

 

Comments are closed.