ДУШАНУ БОЈИЋУ СРЕБРО НА ДРУГОМ КОЛУ КУПА СРБИЈЕ

Душан Бојић, најмлађи смедеревски стрелац у дисциплини ваздушни пиштољ, са 536 кругова освојио је сребрну медаљу у другом колу купа Стрељачког савеза Србије, које је одржано у недељу у Београду. За три круга бољи од нашег стрелца у категорији кадета био је само Златомир Марковић из Стрељачког клуба „Земун Центар“. Са 535 кругова бронзану медаљу освојио је Бранислав Томић из клуба „Живко Релић Зуц“ из Сремске Митровице. Са овим резултатом наш стрелац био је петопласиран у категорији млађих јуниора. Наступило је 7 кадета и 18 стрелаца у обједињеној категорији кадета и млађих јуниора. Ваздушним пиштољем наступала је још и Тијана Димитријевић, која се се 300 кругова пласирала на 16 место у категорији млађих јуниорки у којој се такмичило укупно њих 20.
Након учешћа на Европском првенству Вељко Илић није наступио на овом такмичењу, а време осим за предах потребно му је и због адаптације на нову пушку, са којом ће наступати у наставку сезоне. У другом колу није наступао ни Немања Адамовић, па је једини стрелац „Смедерева“ ваздушном пушком био Немања Живојиновић, који се са 565 кругова пласирао на девето место у категорији кадета и 21. у конкуренцији млађих јуниора. Такмичило се 17 кадета и 32 стрелца у обједињеној категорији са млађим јуниорима. И Наталија Тасић је са 387 кругова била седма кадеткиња, а у обједињеној категорији са млађим јуниоркама дванаеста. Кадеткиња је било укупно 27, а са млађим јуниоркама заједно 45.
„Смедерево“ је имало и представнике у такмичењу серијском ваздушном пушком. Немања Живојиновић је наступао и у овој дисциплини и са 173 круга био 17. пионир, а Лазар Суботић са 154 круга заузео је 35. место, од укупно 37 стрелаца. Са солидних 175 кругова Ивона Бојић је била 11-та, а 32. место, колико је и наступило пионирки, заузела Наталија Јовановић са 146 кругова.
После два одржана кола бодове за финале имају Немања Живојиновић и Немања Адамовић у категорији кадета, Наталија Тасић и Душан Бојић и у категорији кадета/ња и млађих јуниора/ки, а Вељко Илић само у својој категорији млађих јуниора. Треће коло Купа Србије, у Б програму, биће одржано 11. марта у Крагујевцу, а Нови Сад биће домаћин финалног такмичења 31. марта и 1. априла.

СДН

 

Comments are closed.