ЈАСНИНО БАХАТО РАСИПАЊЕ БУЏЕТА

Више од пола милиона динара коштала је синоћња лумперајка Јасне Аврамовић. Ником, чак ни учесницима тог бесмисленог хепенинга није јасан повод за окупљање око 500 званица, колико их је било прошле вечери у смедеревском ресторану „Холивуд“ на „дружењу“ коме је присуствовала и градоначелница. Без обзира шта је био повод целовечерњег уживања „уз музику и вино“ , прва дама све време је покушавала да остави утисак срећне, веселе и задовољне особе, иако је пре само непуних недељу дана остала без подршке у локалној скупштини.
Незванично, синоћње „весеље“ организовали су активи жена. За „улазницу“ на „инвент“ даме су издвојиле по 500 динара, док су разлику у цени до пуног менија у ресторану, покрила управо удружења жена и пензионера, а новац су, кроз одређене расподеле, највероватније претходно добила управо из буџета града Смедерева. Хит вечери, у извођењу познате “Звезде гранда” Милана Топаловића Топалка, био је: “Не може нам нико ништа, јачи смо од судбине”, а познате стихове углас су певале времешна градоначелница и присутне госпође.
Прославе без повода нису одлика озбиљне политичке опције каква је Српска напредна странка, али се добро зна да су овакви „хепенинзи“ својствени бахатој градоначелници, која на тај начин покушава да око себе окупи и уз себе задржи што већи број личних присталица и симпатизера. То је посебно изражено било у периоду када је Јасна Аврамовић „градила“ мрежу свог Покрета за Смедерево, а с обзиром на тренутну незавидну позицију у странци у коју је прешла пре пет година, није искључено да је поново приступила активирању своје омиљене групе грађана.
Наш саговорник из Градског одбора СНС тврди да је Јасна Аврамовић користила странку за личну промоцију и јачање Покрета за Смедерево, наравно користећи градски буџет, који је, као, расподељивала невладиним организацијама, пре свега, некаквим удружењима жена и фантомским спортским клубовима, а реч је, у ствари, о активистима њеног покрета. Састанци тих организација су у ствари састанци Покрета за Смедерево који је уништавао град када год су били на власти, тврди наш извор и додаје, они су гласали за рафинерију која никада није постојала, они су користили буџетска средства којима су преко народне канцеларије куповали бираче, на крају су се учланили у СНС да би остали на власти. Нећемо јој дозволити да све успехе које је Вучић постигао у Смедереву, од довођења ПКЦ-а до спасавања Железаре, припише себи и својој булументи. Погледајте имена функционера у Градској управи и јавним предузећима и уочићете да је мање-више реч о истим особама које су на тим местима још од од 2008. године, закључио је саговорник “Смедеревских”.
Уместо неразумног трошења новца на „иће и пиће“ без икаквог разлога, можда би било паметније да су та средства искоришћена да се, на пример, помогне нашој суграђанки која је самохрана мајка малолетног детета, а која је у пожару пре месец и по дана остала без крова над главом.

Ј. Шешлак

 

Comments are closed.