СВЕ НЕИСТИНЕ ГРАДОНАЧЕЛНИЦЕ АВРАМОВИЋ

Последњу седницу Скупштине града одржану у понедељак, обележили су прекид и пауза због недостатка кворума, а наставак заседања и усвајање одлука, омогућен је само и искључиво након консултација представника градских одбора СНС-а и СПС-а. Због тога су, након договора и наставка рада локалног парламента, сви били збуњени некаквим аплаузом од стране одборника који уместо градском одбору СНС-а дају подршку градоначелници Јасни Аврамовић, и који су се, непосредно пре наставка седнице, у Плавој сали Градске управе частили прасећим и јагњећим печењем, а да нису имали појма шта се за то време дешавало ван просторије у којој су се налазили.
По сазнањима „Смедеревских новина“ до таквог ирационалног геста дошло је после градоначелнициних неситинитих тврдњи већ поменутим одборницима да се управо вратила из Београда и да је „све средила“, те да је „наређено свим одборницима директно из Београда“ да морају у 15 часова да дођу на седницу и гласају за предложене тачке дневног реда?!
Да је реч о неситини, осим сазнања нашег портала да је градоначелница џаба „била пут“ и да је тог дана нико из врха СНС-а није примио, говори и чињеница да је још у 13 часова потпредседник Скупштине града Бранче Стојановић у изјави новинарима најавио да ће, због изузетне важности, седница бити настављена у 15 часова и тачке дневног реда бити усвојене.
Такође је неситина да, како градоначелница тврди, одборници из редова СНС-а који нису присуствовали преподневном делу седнице „шурују“ са социјалистима, који пак, хоће да је „сруше“. Истина је да су се два градска одбора СПС-а и СНС-а договорила да политички живот у граду институционализују кроз сарадњу своја два највиша политичка тела на локалном нивоу, а то су локални страначки одбори, и да прекину праксу да одлуке о функционисању града доносе појединци у кабинету. Поставља се питање кога су представљали одборници присутни у сали (они који су аплаудирали масним рукама,ах,од печења..), ако не поштују став градског одбора странке на чијој су листи изабрани, и за кога они раде.
Још једна у низи неистина којом се градоначелница „хвали“ јесте да њена оставка на место повреника градског одбора није прихваћена?! Ако је тако, зашто онда она не води састанке градског одбора СНС-а у последњих неколико месеци, већ то ради тројно повереништво?
И последња „новост“ коју „пласира“ градоначелница, иначе позната по изношењу неистина, јесте да има Вучићеву подршку, али да „неки хоће да је руше“?! Ако је ово „подршка“ како ли тек изгледа кад подршке нема. Уосталом и ја могу да кажем да имам Вучићеву подршку, ако се залажем да нпр. Градски одбор доноси одлуке везане за функционисање града уместо пар појединаца, који град третирају као приватну прћију, а сваки потез Градске управе крију као државну тајну. Уосталом и сам Вучић је, пре само четири дана рекао, цитирам: „Позивам све политичаре у Србији, из власти и из опозиције, да новинарима омогуће да несметано раде, да се сви заједно боримо за њихова права”. Да, нажалост, још увек актуелну градоначелницу, то не занима. Јер, да заиста спроводи политику Александра Вучића, не би морала тако грчевито да се крије иза његовог имена. И не би ћутала. А заћутала је.

Ј.Шешлак

 

Comments are closed.