ПОЧЕТАК КРАЈА ЈАСНЕ АВРАМОВИЋ

На данашњој седници Скупштине града догодио се преседан који није забележен у парламентарном животу Смедерева – да градоначелник остане без кворума, иако на папиру има и више од натполовичне већине одборника. Градоначелница Јасна Аврамовић није успела да за седницу, која је садржала само две тачке дневног реда, окупи довољан број одборника, пошто их је у сали, од 44-оро колико броји напредњачка листа, било само 25-оро, па је, чак и уз присуство социјалиста, кворум био на ивици. Док је, по отварању расправе, грчевито пребројавала присутне, остала је затечена оним што је уследило. Наиме, на захтев заменика председника Скупштине града Бранчета Стојановића, седница је прекинута и одређена пауза како би биле обављене консултације представника градских одбора две најбројније групације смедеревске скупштине – напредњака и социјалиста. Прекинуто заседање настављено је у 15 часова, а у десетоминутном наставку седнице, усвојене су све одлуке и заседање завршено.
И док су током паузе у страначким просторијама градског одбора СНС-а одржаване консултације, одборници напредњака који су присуствовали првом делу седнице, окупљени у Плавој сали Градске управе, частили су се печењем. За то време градоначелница је, са све списком одсутних са данашњег заседања, кренула пут Београда, али је наишла на затворена врата, сазнају „Смедревске новине“. У међувремену, представници градских одбора напредњака и социјалиста постигли су договор да, због важности одлука које су биле на дневном реду, седница, ипак, буде настављена. За то је, некако сазнала и градоначелница, која се брзо вратила у Градску управу и пожурила да по повратку објасни својим одборницима да је „она све средила, да ће седница бити настављена и тачке дневног реда бити усвојене“, иако је, сазнаје наш портал, била потпуно искључена из било каквих консултација и договора.
Наш добро обавештен извор наводи да је један део одборника СНС-а који није присуствовао заседању локалног парламента, одлучан у намери да политички живот и одлучивање о свим питањима која се тичу живота суграђана, који је годинама измештен у кабинет градоначелнице, коначно врати у институције, страначке и градске, и да судбина града више не буде у рукама појединаца који су бахатошћу, самовољом и нестручношћу, изгубили кредибилитет да управљају градом на Дунаву.

Ј. Шешлак

 

Comments are closed.