ГРАДОНАЧЕЛНИЦА ПРЕТЊАМА И УЦЕНАМА ПОКУШАВА ДА ОСТАНЕ НА ВЛАСТИ

Како „Смедеревске новине“ сазнају, незадовољни одборници Српске напредне странке, до сада су сакупили довољан број потписа за сазивање ванредне седнице Скупштине града, на којој би се разматрало о разрешењу актуелне градоначелнице Јасне Аврамовић. Иницијативу ће, наводе, председнику локалног парламента поднети када буду сакупили најмање 40 потписа, што обезбеђује стабилну већину потребну за њену смену.
Како је, у међувремену, сазвана редовна седница смедеревске скупштине, Аврамовићева, несигурна у већину, претњама и уценама, преко посредника, покушава да опстане на власти. Тако је један од локалних тајкуна, који је у одличним односима са актуелном градоначелницом, вршио притисак на једног од одборника, који неће да трпи тиранију Јасне Аврамовић. По речима нашег саговорника из градског одбора Српске напредне странке, то не може другачије да се дефинише, него као притисак на одборнике, јер зашто би неког ко води приватно предузеће „Цока“ занимало да ли је неки одборник потписао захтев за смену градоначелнице. Власници овог предузећа су познати по афери „Желвоз“, „Јагодинска пивара“ и бројним сумњивим приватизацијама, и потпуно је неразумно да се мешају у политику, осим ако немају интерес да на власти остане градоначелница која им омогућује врло сумњиве послове попут приватизације Желвоза, каже наш саговорник.
Такође, градоначелница је вршила притисак и на једну од одборница за коју сумња да је потписала захтев за одржавање ванредне седнице на којој би се расправљало о њеној смени, вређајући је, и понижавајући терала је да зове покретаче иницијативе, да их убеди да то што је потписала није тако мислила.
Наш саговорник тврди да ће током викенда бити обављене консултације са појединим одборничким групама и да ће на тим састанцима бити одлучено да ли ће се уопште дати кворум за седницу скупштине која је заказана за понедељак. Наводи да ово није питање једне странке, ово је питање читавог града, јер је реч о томе да је власт узурпирала особа која је потпуно изгубила компас са реалношћу и која се понаша као да је град њена прћија. То као људи које су грађани изабрали нећемо дозволити, јер нас је срамота да град представља једна бестијална и бахата особа као што је актуелна градоначелница, која, иначе, за собом има низ сумњивих послова и афера, за које верујем да немају везе са Српском напредном странком, каже наш саговорник. „Ми ћемо је сменити, ма коју цену платили, али, не само као чланови Српске напредне странке, већ и као грађани, нећемо да дозволимо да пут реформи које спроводи председник Србије Александар Вучић, урушава неко ко никад суштински није ни прихватио да је члан Српске напредне странке и ко није достојан да представља грађане Смедерева“, тврди наш саговорник за портал „Смедеревске новине“.

Ј. Шешлак

 

Comments are closed.