ТРУДНИЦА СТРАДАЛА У ПОЖАРУ, УЗРОК ЈОШ НЕПОЗНАТ

Три особе, један мушкарац и две жене, од којих је једна трудница, настрадале су у пожару који је јутрос око пола девет захватио породичну кућу у Гогољевој улици у Смедереву. Надлежни не саопштавају узрок страшне трагедије, а околности и детаљи, истичу, биће познати, тек након завршетка увиђаја.
Према још непотврђеним информацијама, у пожару су страдале мајка и ћерка, Милена (58) и Александра Васић (30) и Александрин невенчани супруг Далибор Симијоновић (33) из Радинца. Првобитно је објављено да је међу жртвама пожара и Жикица Васић (62), супруг и отац страдалих жена, али се он, усред увиђаја, појавио на прагу згаришта. Испоставило се да је жив и да је у време пожара био на послу. По доласку је сазнао да је у ватреној стихији изгубио супругу и најмлађу ћерку.
-У 8:41 је била дојава, ватрогасци су дошли у 8:48. У малој соби, где је, претпоставља се, избио пожар, пронађена су три НН леша. Наложенe су ДНК анализа и обдукција, како би се утврдио тачан идентитет страдалих и открио урок смрти – потврђено је за „Смедеревске новине“ у Вишем јавном тужилаштву у Смедереву.
У гашењу пожара су учествовала три ватрогасна возила и осам ватрогасаца. Ватра је брзо локализована, али је унутрашњост куће, сазнајемо, потпуно изгорела. Претпоставка је да су се жртве прво угушиле, након чега их је захватила ватра, па су тела пронађена потпуно угљенисана. Леш млађе жене био је на кревету који је сасвим изгорео, док су тела старије жене и млађег мушкарца пронађена код врата собе. У истој, малој просторији је и шпорет на дрва, на њему су била отворена само вратанца од рерне, а нема трагова да су нека цепаница или жар испали. Врата, иначе мале куће, била су откључана. Неко од комшија је чак покушао да уђе и угаси ватру, али ништа није могло да се уради без ватрогасаца.
– Из куће, из свих прозора и отвора, је куљао густ црни дим. Чуди ме како нису осетили дим или ватру, да ли је могуће да нису били будни и да су се угушили – каже један од комшија који се задесио испред куће у време пожара.
Рад на овом случају ће од локалних органа у четвртак преузети екипе Националног криминалистичко-техничког центра из Београда. Очекује се да ће након обављене обдукције и завршетка увиђаја бити познате све околности ове трагедије.

Ј.В.

 

Comments are closed.