ИЛИЋУ И АДАМОВИЋУ ПО ДВЕ МЕДАЉЕ, БОЈИЋ БРОНЗАНИ

Смедеревски стрелци имали су одличан наступ протеклог викенда на првом међународном турниру ваздушним оружјем, Војводина купу, који је одржан у Новом Саду. На овом такмичењу, које је окупило такмичаре из шест земаља, наши стрелци освојили су пет медаља. Вељко Илић је освојио две сребрне медаље ваздушном пушком. Појединачно је био други јуниор, а у миксу са Иваном Марић из „Полицајца“, такође се попео на позицију два на постољу. Петар Адамовић је убедљиво освојио златну медаљу као јуниор и прву бронзану медаљу у конкуренцији сениора ваздушним пиштољем. И Душан Бојић ваздушним пиштољем је освојио бронзану медаљу у категорији јуниора.

Наш репрезентативац, Вељко Илић, најпре је освојио сребрну медаљу у миксу. У новој олимпијској дисциплини наступио је у пару са Иваном Марић, из Клуба стрељачких спортова у Београду. Њихов финални резултат вредео је 489,7 кругова. За круг и по, бољи од овог јуниорског пара, који ће заједно наступити у миксу и на предстојећем Европском првенству, био је новосадски, сениорски тандем: Ђорђе Јањић и Татјана Бањац. Треће место припало је Нишлијама, Андрији Миловановићу и Лари Цанић са 428,3 круга. И у квалификацијама микс СД „Нови Сад 1790“ је био први са 825,4 круга, „Смедерево и Полицајац“ други са 823,2, трећи СК „Нови Београд Ушће“ са 822,4… Укупно 15 тимова.
Илић се и у следећем, појединачном наступу окитио сребрном медаљом. У такмичењу јуниора победу је однео Алекса Митровић из СК „Нови Београд Ушће“ са 619,2 круга, Илић је имао солидних 612,8 кругова, бронзу је освојио Стојан Стевановић из „Полицајца“ са 610,2 круга. Наступило је 13 јуниора, а за финале у општој категорији Илић је био први испод црте. Нашем стрелцу фалила су 2 круга.
Оно што је Илић, пропустио, дочекао је Петар Адамовић. Он је најпре освојио златну медаљу као јуниор и као осми са 556 кругова се пласирао у финале у општој категорији, где је иза себе оставио много искусније стрелце. Златну медаљу је освојио сениорски репрезентативац Душко Петров из СД „Алекса Дејовић“ из Ужица, сребрну Бранко Машановић из „Полицајца“. У категорији јуниора, сребро је са 537 кругова освојио домаћи стрелац Урош Ивановски, а бронзу наш Душан Бојић са 528 кругова. Такмичила су се 4 јуниора и 15 сениора.
У конкуренцији јуниорки пушком, наша Наталија Тасић са 607,5 кругова, заузела је 23. место. Наступиле се 42 јуниорке.
Следећег викенда на смедеревском стрелишту одржаће се Финале купа Стрељачког савеза Србије у А програму, а у финалу наших 5 стрелаца појавиће се у шест наступа. Пушком Вељко Илић у обе категорије, јуниора и сениора, и Немања Адамовић у категорији јуниора. Пиштољем јуниори, Петар Адамовић и Душан Бојић, јуниорка Ана Тодоровић и сениорка Ана Алентијев. Млада мама Јасмина Миловановић, прескочиће ово такмичење, иако се квалификовала у категорији сениорки истим оружјем. Смедерево ће ипак, имати и тимове у обе дисциплине у екипном надметању.

СДН

 

Comments are closed.