ИЗВЕСНА ВАНРЕДНА СЕДНИЦА О РАЗРЕШЕЊУ ГРАДОНАЧЕЛНИЦЕ

Као што су „Смедеревске новине“ објавиле прошле недеље, одборници Српске напредне странке, у сарадњи са појединим одборничким групама у локалној скупштини, почели су прикупљање потписа за заказивање ванредне седнице Скупштине града, на чијем дневном реду би требало да буде разрешење градоначелнице Јасне Аврамовић. „Смедеревске“ су имале увид у документ који ће ускоро бити предат на писарницу, а који је намењен председнику Скупштине града Богољубу Спасојевићу, који би по закону у року од седам дана требало да закаже ванредну седницу, а која би у року од 15 дана од дана предаје захтева на писарници, требало да буде и одржана. У образложењу потписника иницијативе између осталог се наводи:
-Имајући у виду слабо пуњење буџета из претходне године и неактивност градоначелнице да у предстојећем периоду предузме мере како би омогућила да се пуњење буџета за ову годину побољша, посебно ако се има у виду чињеница да је планиран већи буџет него што је био за претходну годину, сматрамо да као одборници Скупштине града, а у циљу бољег функционисања јавних предузећа и комуналних служби, као и целе локалне самоуправе, имамо основ да захтевамо разрешење актуелне градоначелнице Јасне Аврамовић. Такође, један од разлога за разрешење је и последњи извештај Државног ревизора, по коме је градоначелница Јасна Аврамовић ненаменски утрошила 175 милиона динара, од чега 12 милиона незаконито. Поред тога, значајна средства утрошена су на пројекте који никада нису реализовани, од монтажне гараже, до завршетка радова на Спортском центру. Из тих и других разлога овим потписима подносимо иницијативу за разрешење градоначелнице града Смедерева.
По речима иницијатора овог захтева, први дан у прикупљању потписа одборника прошао је боље него што се очекивало, а списак и број потписника, поштујући наш извор, „Смедеревске“ неће објавити на молбу потписника иницијативе, како не би дошло до евентуалних претњи и уцена, којима је, како кажу наши саговорници, градоначелница врло склона. По њиховим речима према свима који не буду поштовали одлуку странке, већ се приклоне градском кабинету, биће примењене оштре санкције у складу са статутом странке. Иницијатори очекују да би већ у току следеће недеље овај захтев могао бити предат у градску писарницу.

Ј. Шешлак

 

Comments are closed.