ВОДОВОД: КРАЈ РАДОВА У БАЛКАНСКОЈ, УРЕДНО ВОДОСНАБДЕВАЊЕ У ЛЕТЊИМ МЕСЕЦИМА

У Балканској улици се приводе крају радови на изградњи 2,5 километра водоводне мреже, вредни 10 милиона динара, чиме ће бити решен дугогодишњи проблем водоснабдевања корисника у овом делу града током летњих месеци.
– Ово је наставак радова на изградњи водоводне мреже и побољшања водоснабдевања корисника у улици Петријевска, Балканска и Старца Вујадина. Овим радовима, који су у крајњој фази, решићемо дугогодишњи проблем, а то је неуредно водоснабдевање у летњем периоду, јер корисници који су крајњи, у вишим деловима, било да је прва или друга висинска зона, нису имали довољно воде. Изградњом ове мреже решавамо тај проблем – каже директор ЈКП „Водовод“ Срђан Стојковић, који је са својим сарадницима обишао локацију на којој се изводе радови.
Тренутно се ради и улици Мите Ценића, у месној заједници „25. мај“, а ускоро ће почети и изградња водоводне мреже и прикључење корисника у Пивској улици, делу града познатијем као Удовички прокоп. Завршени су и радови на Орешцу, где сада треба да се изврши прикључење око 50 нових корисника, чиме су се стекли услови да на градски систем водоснабдевања буде прикључено и село Сеоне. Прошле године било је много великих инвестиција, а радило се и на побољшању допремања воде до корисника, што је изискивало огромне напоре и средства каже Стојковић. Зато ће, наводи, приоритет у наредном периоду, бити увођење нелегалних корисника у систем и побољшање наплате, јер се на тај начин штите легални корисници који редовно измирују своје обавезе, али и сам систем водоснабдевања.
-Наша дужност је уредно снабдевање свих корисника, али имамо обавезу и да заштитимо кориснике који плаћају воду, али и наш систем, да би водоснабдевање било уредно. Започели смо активности на решавању тог проблема. Обезбедили смо за кориснике огроман спектар погодности и овим путем позивамо и нелегалне кориснике да нам се јаве, јер смо направили систем да могу да легализују и региструју прикључак и да можемо да региструјемо кориснике. Нама је сваки корисник потребан, не желимо никога да искључимо, нама је у интересу да се дистрибуција воде до сваког корисника редовно плати. Зато смо приступили реорганизацији целог сектора који ће се бавити наплатом, али и проблемима наших корисника. Далеко од тога да смо ми на врхунцу професионалности и да је све како ваља, али у сарадњи са корисницима ми ћемо дизати нашу услугу и професионалност на највиши могући ниво – објашњава Стојковић.
И проблем водоснабдевања моравских села биће у фокусу овог јавног предузећа у наредном периоду. Пројектна документација је, каже директор готова, предата надлежним органима и чекају се неопходне дозволе, а реализација овог посла, зависиће, истиче, и од обезбеђивања финансијских средстава.

Ј.В.

 

Comments are closed.