РЕКОНСТРУИСАН ВРТИЋ „ВЕСЕЛИ ЦВЕТОВИ“

Захваљујући Фондацији Новак Ђоковић завршена је реконструкција објекта „Весели цветови“ предшколске установе „Наша радост“ на Царини, а тим поводом запослени и малишани пригодним програмом гостима су се захвалили на свему што је за овај вртић урађено у претходном периоду. За замену кровне конструкције и комплетне столарије Фондација Новак Ђоковић обезбедила је више од 10 милиона динара. Додатним радовима у унутрашњости објекта,  за 354-оро деце узраста од 3 до 6 година, боравак ће од сада бити много пријатнији.
– Урађена је замена кровне конструкције, окречене су све просторије, и уз помоћ извођача, успели смо да офарбамо све радијатроске цеви и радијаторе, што је додатно допринело томе да сам простор изгледа лепше. Увек има простора за више, али у овом тренутку је ситауција много боља, немају проблем са кровом, имају добру енергетску ефикасност, самим тим и трошкови грејања ће бити смањени и мислим да овај вртић има чиме да се похвали – рекла је Горана Џуџа Јаковљевић, руководилац Одељења за програме и пројекте Фондације Новак Ђоковић.
Истакла је да Фондација подједнако брине о урбаним и руралним срединама, а нарочито онима, које, попут Смедерева, бележе позитивну деомграфску слику.
Директорка предшколске установе Мирјана Ћосић није крила задовољство што је успешна сарадња са Фондацијом настављена и кроз овај пројекат, подсећајући да је први објекат који је Новак Ђоковић посетио када је изабран за амбасадора УНИЦЕФ-а 2011-те године, био управо смедеревски вртић на Папазовцу.
-Захваљујем се Фондацији Новак Ђоковић која нас је препознала по квалитету рада и што нас је одабрала и уложила у нас. Ми се бавимо раним растом и развојем, проширили смо капацитете по селима, сада ширимо и у граду, а нарочито радимо на професионализму и квалитету васпитно-образовног рада да би свака девојчица и дечак добили максимум од нас професионалаца – рекла је директорка Ћосић.

У име локалне самоуправе, која је пројекат подржала са 300.000 динара, Фондацији се захвалио председник Скупштине града Богољуб Спасојевић.
Овим поводом приређена је и изложба дечијих цртежа Новака Ђоковића, а неке од њих малишани су уручили представницима Фондације и свима који су били укључени у реализацију овог пројекта, у знак захвалности за оно што је урађено.

Ј.В.

 

Comments are closed.