МЛАДИ СТРЕЛЦИ СТАРТОВАЛИ ЗЛАТОМ

Млади стрелци „Смедерева“ Вељко Илић и Душан Бојић златним медаљама су стартовали на куп такмичењу Србије, у Б програму. Илић је био најбољи млађи јуниор пушком, а Бојић је најбољи кадет пиштољем.

Вељко Илић је са 594 круга освојио је златну медаљу у категорији млађих јуниора пушком. Са истим резултатом на другом месту се нашао Алекса Митровић из Стрељачког клуба „Нови Београд – Ушће“. Пошто су обојица погодила по 99 кругова у последњој серији, пресудила је претпоследња пета, у којој је Илић забележио максималних 100 кругова, један више од Митровића и освојио злато. Бронзану медаљу освојио је крагујевчанин Марко Ивановић из СК „Чика Мата“ са 589 кругова.

Душан Бојић је наставио серију добрих резултата стандардним ваздушним пиштољем. Са 531 кругом освојио је своју прву златну медаљу овим оружјем, у категорији кадета. Сребрну медаљу са 10 кругова мање освојио је стрелац „Земун центра“ Златомир Марковић, а бронзу са 517 кругова Бранислав Томић из клуба „Живко Релић Зуц“ из Сремске Митровице.

Иако нису сви наши стрелци дошли до медаље, сви су освојили вредне бодове за финале Купа, које ће се одржати после трећег кола. Кадеткиња Наталија Тасић са 390 кругова била је пета, а Немања Адамовић са 542 круга десети кадет пушком.

Друго коло ће бити одржано у фебруару у Крагујевцу, треће у марту у Београду, док ће се најбољи окупити поново у Новом Саду, на финалном такмичењу 31. марта и 1. априла.

Вељко Илић овог викенда наступа на међународном турниру „Х&Н“ куп у Минхену. Традиционални митинг ваздушним оружјем у Минхену, који ће окупити стрелце из целог света, за Европљање представља „мало светско првенство“ и најзначајнију проверу пред Шампионат Старог континента у мађарском Ђеру од 16. до 26. фебруара, а наш стрелац је и ове године члан јуниорске селекције.

У петак, на стрелишту у Спортској хали Смерево, одржаће се друго коло 10. Смедеревске лиге у стрељаштву.

 

 

Comments are closed.