ВЕСНА КИШ КОСТИЋ: КОРЕНИТЕ И ПЕРСОНАЛНЕ ПРОМЕНЕ

У локалном одбору Српске напредне странке увелико се ради на промовисању нових вредности, које су дуго биле запостављене, а промене се полако одражавају на боље функционисање у странци и у граду, што је већ велики број грађана позитивно прихватио, каже Весна Киш Костић, недавно постављена за једног, од три координатора, смедеревских напредњака. Наводи да је гарант заслуженог поверења грађана нова, искрена енергија, заснована на породици, вери и дијалогу као постулатима даљег развоја Смедерева. Каже да ће убудуће акценат бити стављен на стварање што боље будућности “наше младости, пре свега”.
– Као дугогодишњи педагог, знам шта наша младост мисли. Али, знам и која су им очекивања. Они не желе да учествују у сукобима затворених, интересних група које би одлучивале о нашим и њиховим животима. Хоће перспективу и сарадњу, хоће да живе у граду у којем вреди живети – каже координаторка смедеревских напредњака.
Не крије да досадашња активност појединаца унутар смедеревског СНС-а није доприносила тим главним циљевима.
-Питам се, како су уопште опстајали они који су народ игнорисали? Учмалост, та затвореност, условљена ситним интересима појединаца који се више не толеришу, били су нам највећа препрека. Људи јесу подржавали СНС, али њихове идеје није имао ко да саслуша. Отворили смо врата. Све сугестије, предлози наших суграђана су добродошли. То је једини пут ка бољем. СНС тражи максималну посвећеност и залагање. Залагањем на послу, у породици, залажете се за вредности које СНС пропагира. Здрава породица је основ здравог друштва. Ако код вас, приватно, то не функционише, неће функционисати ни међу људима које око себе окупљате. Сви смо једна породица и интереси су нам заједнички: сређен град, улагања у инфраструктуру, подршка привреди, подизање образовања, здравства и културе на виши степен, нова радна места…створити ново Смедерево – град у којем је пожељно радити и живети од свог рада
Додаје да се и ситуација унутар самог градског одбора мења.
– Слушали смо о уценама, застрашивањима, претњама…много напора је уложено да се победе страх и неповерење, да се промени лажна слика о нечему што мора да буде транспарентно и искрено. Својим личним примером доказујемо оно што говоримо. Нису функције примат. Примат је бољи животни стандард. То се остварује искључиво поверењем грађана, разговорима, дебатом на терену, међу људима, не у четири повлаштена зида – каже Весна Киш Костић.
Наводи да ће се убудуће борити “против свих који су до сада више мислили на себе него на суграђане, против свих који су доказали да не деле ставове и енергију председника Александра Вучића”.
-Захвалићемо се и свима који су се уморили. Странка која се кандидује да влада у име народа, као што је Српска напредна странка, своје ставове заснива на интересима грађана, а не појединаца. Мора да слуша народ, да са народом разговара. Ако сте уморни идите кући. Поштено је да се повуче свако ко то не може да постигне или то не жели. У странци је много квалитетних породичних људи, стручњака којима шанса никада није пружена, а заслужују је. Е, то мењамо. Људи са људима – то је основ будуће политике СНС у Смедереву и снага на коју се ослањамо.
Истиче и да ће се до постављених циљева у Смедереву доћи коренитим променама, пре свега персоналним.

СДН

 

Comments are closed.