ГРАДОНАЧЕЛНИЦА: ОВЕ ГОДИНЕ ЗАВРШЕТАК ОБЈЕКТА НА РТЊУ

Градоначленица Јасна Аврамовић најавила је да ће одмаралиште на Ртњу, за чију је адаптацију локална самоуправа до сада издвојила око 40 милиона динара, бити завршенo до краја године.
-Радићемо да ове године коначно решимо проблем Ртња, то нам стоји над главом, знамо кад смо почели, није се још завршио. То је лепа замисао која би требало да се реализује и почетком ове године смо имали са извођачима радова сасатанке да тај објекат коначно завршимо, да би наша деца могла да га користе – рекла је градоначелница прилоком отварања новог вртића у Карађорђевој.
Кратко је напоменула да су проблем били одређени „недостаци пројекта“, али и реално, највећи, то што је требало обезбедити нови транформатор за струју.
-Котларнице нису спојене, кухиња није урађена, да се не враћам на то шта је пројекат предвиђао и какви су недостаци били, мислим да се није поштовао ХАСАП, а кухиња је морала да се уради за један и други објекат на том месту. Мислим да ћемо током ове године веома брзо и тај објекат да уредимо. Објективно се дуго чекало због струје, јер се вртић налази у општини Бољевац, није било довољно капацитета струје и морали смо да обезбедимо нови трансформатор. Оно што је капитално за тај објекат јесте да је у њему централна кухиња и ресторански део и за други обејкат за који нам много мање средстава треба да се обнови. Поред кухиње и ресторанског дела, поред играоница, имамо смештајни капацитат за 30-оро деце – навела је Аврамовићева.
Истакла је да за завршетак објекта локална самоуправа неће издвајати додатна средства.
-Радови неће поскупети ништа, у оквиру уговора је све то предвиђено да се уради, за исте новце ће извођач наставити рад, ништа нас више неће коштати од онога што смо планирали – навела је градоначелница.
Подсећамо, уговор о адаптацији објекта одмаралишта на Ртњу потписан је још 2011-те, а цео посао је требало да буде готов годину дана касније.

Ј.В.

 

Comments are closed.