ОТВОРЕН НОВИ ВРТИЋ У КАРАЂОРЂЕВОЈ

Нови објекат предшколске установе „Наша радост“, површине око 270 квадрата, отворен је у Карађорђевој улици у Смедереву. У њему ће бити места за 80 малишана распоређених у три групе. До краја године, најављују надлежни, требало би значајно да буде смањена листа чекања за упис у вртиће, на којој има још око 270 деце. Очекује се да ће тако градска предшколска установа достићи обухват више од 3.000 малишана.

-Ово је први од три вртића које ћемо отврити у овој години. На овај начин смо омогућили да се отворе три васпитне групе и смањи листа чекања. Услови су јако добри, по стандардима, има доста заинтересованих који су се одмах јавили – рекла је приликом отварања објекта Миријана Ћосић, директорка предшколске установе „Наша радост“, захваливши граду који је омогућио и опремио овај простор.

Градоначелница Јасна Аврамовић истакла је да ће, после решавања проблема капацитета за пријем деце у вртиће по сеоским одељењима, приоритет сада бити градске средине у којима има потреба за отварање нових објеката.

-У фебруару ћемо отворити још један вртић. Када бирамо локацију, бирамо месне заједнице где имамо највише потреба. Отворили смо одељења у 20 села, али, ево, град нам некако заостаје за сеоским срединама где имамо капацитете да сву децу можемо да примимо. Ја се надам да ћемо са два нова вртића, један у месној заједници Карађорђев дуд, а други и месној заједници Доњи град, оба површине око 400 квадрата, тренутно угасити пожар.

Она је најавила да ће ускоро почети реновирање објекта у Друговцу, за које је град обезбедио донацију амбасаде САД вредну 350.000 евра. Објаснила је да ће то бити леп обејкат где ће и деца из Смедерева моћи да проведу по седам дана и осете сеоску средину и упознају се са животом на селу.

Из предшколске установе најављују да ће јавности ускоро бити презентован и резултат сарадње са фондацијом Новака Ђоковића, чија донација је омогућила комплетну адаптацију објекта „Весели цветови“ на Царини.

Ј.В.

 

Comments are closed.