ПОКЛОНИ ЗА НАЈБОЉЕ УЧЕНИКЕ

Поводом предстојећих новогодишњих и божићних празника у Градској управи је организован свечани пријем за ученике основних и средњих школа који су током претходне школске године освојили једно од прва три места на републичким и међународним такмичењима. Тим поводом, најбољим ученицима градоначелница Јасна Аврамовић уручила је пригодне пакетиће и захвалнице.

-Град је стасао, стао на здраве ноге и сада може да улаже много више средстава у вас. Ми смо ту као локална самоуправа да вам помогнемо, и у студирању и у вашем усавршавању, и да стварамо амбијент да сутра када завршите факултете можете и да радите и да се вратите у свој град. То је наша жеља, да не одлазите из Смедерева, јер Смедерево постаје добра дестинација за живот – рекла је градоначелница Јасна Аврамовић обраћајући се присутним ученицима, и пожелела њима и њиховим породицама здравље, срећу и још више диплома и успеха.

Најуспешнијих је у индивидуалној конкуренцији било укупно 47-оро. Од тог броја, основци су освојили два прва, осам других и четири трећа места, док су средњошколци имали осам првих, девет других и шеснаест трећих места на републичким такмичењима. Свих шест међународних награда граду на Дунаву донели су ученици музичке школе „Коста Манојловић“.

Своје место међу најбољима избориле су и четири екипе, по једна из основне школе „Бранислав Нушић“ и економско-трговинске школе „Деспот Ђурађ“ и две из смедеревске Гимназије.

-Окупили смо се да још једном јавно афирмишремо и похвалимо ваше знање, труд, ентузијазам, које сте уложили у прошлој школској години. Када је реч о наградама било их је укупно 83. Од чега 47 на републичким такмичењима и 6 међународних и ми можемо да кажемо да смо поносни што сте у оволиком броју, захваљујући свом труду, раду и залагању успели да свој град презентујете у најбољем светлу – рекла је  Миљана Кравић, чланица Градскиг већа за образовање.
Свима су, раније, поводом Дана града, исплаћене и новчане награде за постигнуте успехе. Из локалне самоуправе најављују да ће и наредне године помагати ученицима наших школа да остварују што боље резултате.

Ј.В.

 

Comments are closed.