ГРАДОНАЧЕЛНИЦА БЕЗ ПОДРШКЕ ОДБОРНИКА

Пред последњу седницу Скупштине града били су спремни потписи дела одборничке групе „Александар Вучић – Србија побеђује“ за смену градоначелнице Јасне Аврамовић, сазању „Смедеревске новине“ од извора блиског Српској напредној странци. Према нашим сазнањима, захтев за смену потписала су укупно 22 одборника СНС-а, али је, у међувремену, један одборник одлучио да свој потпис повуче са поменутог списка.
Да размирица одборника и градоначелнице има показло се и током седнице, када у једном тренутку, није било кворума за расправу о тачкама дневног реда. Такође, приликом одлучивања о најважнијој тачки – предлогу буџета за 2018-ту годину, није била присутна четвртина, од укупно 44 одборника, колико их Српска напредна странка има у локалном парламенту. Наиме, за усвајање предлога буџета за наредну годину гласао је укупно 41 одборник, од чега је 9 из Социјалистичке партије Србије. То значи да је од 44 напредњака, за поменуту тачку гласало њих 32-оје, што, у случају да буџет није подржао СПС, значи да не би било већине за усвајање ове одлуке.
Иако на папиру има импресиван број одборника, градоначелница Јасна Аврамовић полако губи подршку у Скупштини града, показују последња дешавања.

Ј.Шешлак

 

Comments are closed.