ЦЗК: ТРИБИНА „ПАТРИОТСКЕ СПОНЕ“

Удружење потомака ратника и ветерана „Патриотска спона 1912-1999“ организује у петак, 29. децембра, у 18 часова, у концертној дворани Центра за културу, трибину на којој ће бити речи о српској хероини Милунки Савић, Колу српских сестара и хранитељству у Србији. Предавачи ће, најављују рганизатори, бити књижевници и историчари Удружења поета из Београда, а учествоваће и преставници Кола српских сестара и Центра за породични смештај и усвојење из Милошевца.
„Патриотска спона“ има за циљ јачање, очување и развијање светлих и слободарских традиција наше прошлости, патриотизам и вредности српског народа, каже Саша Ђорђевић, председник удружења. То све, објашњава, биће реализовано низом културних и спортских активности, а у плану је организовање обилазака стратишта и споменика, како би што више грађана упознали са историсјким наслеђем и потакли их на његово очување.
Осим наведеног, удружење се бави и хуманитарним радом, кроз хуманитарни караван „Посадимо семе љубави – нек изникну добра дела“.
-Удружење је покренуло хуманитарну акцију „Помоћ за малу Милицу“. У сарадњи са Црвеним крстом дошли смо до најугроженије породице, односно, самохране мајке четворогдишње девојчице, која је и жртва породичног насиља. Она је у три наврата била у сигурној кући, а била је без прихода и социјалне помоћи. Није била видљива у институцијама. Помогли смо јој да оствари своја права на социјалну помоћ и дечији додатак и издејствовали да бивши супруг-злостављач плаћа алиментацију – сведочи Ђорђевић о једној, од низа хуманитарних активности, које „Патриотска спона“ реализује.
Канцеларија удружења налази се у Kарађорђевој 12, у згради Центра за културу, испод библиотеке. Из „Патриотске споне“ позивају све који су у могућности да дају свој допринос, у складу са својим могућностима и жељама, и постану донатор или спонзор, како би се помогло што већем броју људи којима је подршка неопходна.

Ј.В.

 

Comments are closed.