АДАМОВИЋУ СРЕБРО, ШЕСТОРО У ФИНАЛУ КУПА СРБИЈЕ

Петар Адамовић је освојио сребрну медаљу на трећем колу Купа Србије јуче у Београду, у категорији јуниора пиштољем и остварио пласман на финални турнир почетком идуће године у Смедереву. Поред њега, у финале јуниора, пласирао се и Душан Бојић, док је Ана Тодоровић ушла у финале јуниорки пиштољем. Ана Алентијев и Јасмина Миловановић оствариле су пласман у категорији сениорки пиштољем. Вељко Илић је обезбедио учешће и у својој јуниорској, али и у категорији сениора пушком.

У завршници домаћег Куп такмичења стандардним ваздушним оружјем медаљом се окитио само Петар Адамовић. Он је са резултатом од 556 кругова освојио сребрну медаљу на трећем колу Купа Стрељачког савеза Србије, које је одржано јуче у Београду. Са два круга више злато је освојио Вукашин Лазић из Стрељачког клуба „Колубара“ из Лазаревца, док је треће место, са два круга мање, изборио такође, лазаревачки стрелац и победник недавно одржаног Валтер купа у Смедереву, Стефан Тодоровић. Одличан резултат направио је и други смедеревски пиштољаш, кадет Душан Бојић. Са 533 круга заузео је осмо место, освојио 3 бода и уз Адамовића изборио учешће на финалу Купа. Адамовић има укупно 25 бодова из три кола (има бронзу са првог кола) налази се на позицији два у генералном пласману, а Бојић са осам бодова налази се на осмом месту. У квалификацијама за финале укупно стартује 10 најбољих стрелаца из три кола купа, а на основу квалификационог резултата из основног меча финале пуца осам најбољих. Смедерево од 2013, само прошле године, није било домаћин финалног турнира.
На десетом месту, са 5 бодова са првог кола, пласман у категорији јуниорки пиштољем остварила је Ана Тодоровић.
Наше сениорке пиштољем Ана Алентијев и Јасмина Миловановић такође, су се пласирале у финале, а извесно је учешће само Алентијеве, јер Миловановићева, почетком године ишчекује најсрећнији догађај у свом животу. Миловановићева има 10 бодова из првог кола за друго место, а Алентијева је сакупила укупно шест из сва три кола, па се наше девојке налазе на местима 9 и 10 у генералном пласману.
Једини представник пушком, али и у категорији јуниора и у категорији сениора, биће наш Вељко Илић. Илић је сакупио 21 бод из три кола купа, што га у генералном пласману јуниора сврстава на друго место, а на основу 7 бодова из првог кола који су га довели до позиције 10 и могућности да избори учешће међу осам најбољих сениора.
Да подсетимо са финала купа медаље имају: Јасмина Миловановић (злато 2014, сребро 2017. и бронзе 2015. и 2016) и Вељко Илић (сребро 2016 у категорији сениора и бронзу као јуниор. Екипне медаље има наша женска екипа пиштољем, и то злато 2014 и 2017, сребро 2015, бронза 2016 (Гргић/Миловановић, Алентијев, Тодоровић), које је изборила пласман и ове године, као пета са осам бодова из првог кола када једино комплетна и наступила, као и екипа пишком која има 3 бода из другог кола, па је ушла у 10 најбољих екипа.
Осим стрелаца који су оставарили пласман у финале на трећем колу су наступили још и кадети Немања Адамовић, који је 594,4 круга био 22. и Наталија Тасић, која је са 405,9 кругова била 21. У категорији јуниора наступило је 28 стрелаца, а јуниорки 47.
Ове недеље на смедеревском стрелишту почињу и лигашка такмичења серијском ваздушном пушком. У четвртак, по пети пут, надметаће се пионири, а сениори свој јубиларни десети лигашки окршај започињу у петак. Очекује се рекордан број учесника обе лиге.

 

Comments are closed.