РУКОМЕТНИ КЛУБ: УСПЕШНА ГОДИНА -УВОД У ПРОСЛАВУ ЈУБИЛЕЈА

У ресторану  Гранд одржан је коктел рукометног клуба Смедерево. Поред бројних гостију и званица, коктелу су присуствовале све рукометне секције, а додељна су бројна признања и награде за успешну сезону.

Рукометни клуб Смедерево наредне године прославља 60 година постојања, па је ово био уједно и увод у тај леп јубилеј.

Ове сезоне РК Смедерево игра у Првој лиги група Центар, где је тренутно на четвртом месту. У рукометном клубу тренутно има доста младих успешних играча, а сам податак да се у клуб уписало нових 60-так девојчица и дечака говори у прилог томе да се рукомет игра у Смедереву и да ће и даље бити један од спортова који привлачи младе нараштаје.

Као један од најзначајнијих успеха године која се ближи крају издваја се Трофеј града Смедерева, који је одржан у августу. Реч је о турниру који је привукао 125 екипа из 15 држава, што је Смедереву дало нову димензију из угла спортског центра и туристичког града. Много спортиста је тада било у нашем граду и догађај је оцењен као један од најлепших ове године. Као признање дошао је и Сребрњак града Смедерева, који је припао рукометном клубу. Највећи допринис томе дао је наш прослављени рукометаш, сада и председник ове спортске манифестације Ненад Мартић, који се синоћ захвалио свима на подршци у нади да ће град Смедерево имати још више успешних догадјаја тог типа.

Све у рукометном клубу радује што је спорт поново симбол града Смедерева и очекују да ће резултати, како рукометног клуба, тако и осталих спортова убудуће бити на највишем нивоу.

Немања Јовановић