ЖЕЛЕЗАРА УСПЕШНО ПОСЛУЈЕ, У СМЕДЕРЕВО ДОЛАЗЕ НОВИ КИНЕСКИ ИНВЕСТИТОРИ

„ХБИС Група“ остварила је ове године 750 милиона долара прихода, а у смедеревској железари произведено је 1,5 милиона тона челика, рекао је председник ове кинеске компаније Ју Јонг приликом сусрета са председником Србије Александром Вучићем, саопштено је из Председништва Србије. Јонг је навео да су укупне инвестиције у железару ове године износиле 160 милиона долара. План за наредну годину предвиђа производњу од 1,8 милиона тона челика, уз укупан приход од милијарду долара, најавио је Јонг током разговора са српским председником.
Председник Вучић је изразио дубоку захвалност председнику Народне Републике Кине Си Ђинпингу, кинеском народу и председнику ХБИС Групе Ју Јонгу за „очување и данашње успешно пословање Железаре Смедерево“, саопштено је из Председништва Србије.
Председник Вучић се посебно осврнуо на велику бригу коју компанија ХЕСТИЛ посвећује радницима смедеревске Железаре. Компанија ХЕСТИЛ константно ради на побољшању радног окружења, услова рада и активно промовише обуку особља, користећи помоћ кинеског Министарства трговине у организацији обука у иностранству, наводи се у саопштењу.
Председник ХБИС Групе Јонг информисао је председника Србије о развоју индустријске зоне Смедерево и исказао намеру да у следећој години ХБИС Група доведе значајан број компанија из Кине, које би отвориле своје производне погоне у тој зони.
Председник Вучић је рекао да је врло имресиониран резултатима које је ХЕСТИЛ постигао у веома кратком року и додао да ће Република Србија остати посвећена блиској сарадњи Владе и ове компаније.
Господин Ју Јонг је захвалио председнику на континуираној подршци, посебно истичући да је Србија направила велики напредак у економским реформама и економском развоју.

Ј.В.

 

Comments are closed.