СТОТИ БРОЈ ЕЛЕКТРОНСКОГ БИЛТЕНА ЦРВЕНОГ КРСТА СМЕДЕРЕВО

У Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању одржана је трибина поводом обележавања објављивања стотог броја Електронског билтена Црвеног крста Смедерево. Прво издање настало је у августу 2009. године, и од тада, једном месечно, у континуитету, овај билтен електронским путем стиже на адресе пријатеља, сарадника организације и донатора.
Присутне су поздравили председница локалне организације Живослава Лазић и члан Градског већа за социјална питања Драган Станић. Обоје су истакли значај који ово електронско издање има за промоцију активности Црвеног крста Смедерева, рад овдашњих волонтера и хуманост наших грађана.
-Билтен садржи информације о активностима Црвеног крста Србије и Смедерева, а у њему се преносе и информације о активностима ове хуманитарне организације које су у претходном периоду објављене у различитим медијима. Доста се читају и рубрике „Хуманост на делу“, „Актуелне теме“, „Корисни пројекти“, „Здравље“ и „Занимљивости“. Овом приликом желим да се захвалим свима који су на било који начин допринели да билтен буде богатији и садржајнији – рекао је обраћајући се присутнима мр Слободан Станковић, председник Комисије за информисање и маркетинг УО Црвеног крста Смедерево.
О значају информисања за хуманитарне организације са посебним освртом на коришћење друштвених мрежа говорила је др Весна Опавски са Универзитета Доња Горица у Подгорици, а на трибини је било речи и о међугенерацијској солидарности и сузбијању насиља над старима.
О значају волонтерског рада за младе говорила је Маја Ђорђевић, ученица четврте године редње стручне школе „Деспот Ђурађ“, која је члан теренске јединице Црвеног крста Смедерево.

Ј.В.

 

Comments are closed.