„ПРЕПАКИВАЊЕМ“ КОКА-КОЛЕ ОШТЕТИО БУЏЕТ ЗА 800.000 ДИНАРА

Због сумње да је продавао лажну кока-колу ухапшен је И.И. (38) из Смедерева, саопштено је из МУП-а. Он се сумњичи да је произвео 14.838 флашица кока-коле, швепс битер лемона и тоника.
-Он је, према сазнањима полиције, у оригиналну стаклену амбалажу од 0,25 литара сипао сокове из пластичних дволитарских флаша и продавао их угоститељским и трговинским радњама у Смедереву, против чијих одговорних лица су, такође, поднете кривичне пријаве. И. И. се сумњичи и да је током 2017. године извршио промет робе на „црно“ у вредности од 4.017.359 динара, чиме је избегао плаћање пореских обавеза у износу од 803.472 динара – наводи се у полицијском саопштењу.
Кривична пријава поднета је против одговорних лица угоститељске радње “Хелл З“, Кафане „Код Рајке“ и угоститељског објекта „ТДИ Цафее“ због сумње да су извршили кривична дела злоупотреба положаја одговорног лица, пореска утаја, недозвољена производња, обмањивање купаца, неовлашћена употреба туђег пословног имена и друге посебне ознаке робе или услуга и повреда права по основу рада и права из социјалног осигурања.

Ј.В.