ДОДЕЉЕНИ УГОВОРИ ПОСЛОДАВЦИМА ЗА НОВО ЗАПОШЉАВАЊЕ

Градоначелница Јасна Аврамовић и директорка филијале Националне службе за запошљавање Олга Свилар, доделили су у Градској управи уговоре према којима ће локална самоуправа субвенционисати 20 послодаваца који су се одлучили да запосле лица из категорије теже запошљивих.
-Свако радно место је веома битно, то је игра малих бројева. На по једном месту запослити једно, два, три, пет лица, и дошли смо до оне фамозне цифре да смо за три године запослили скоро 20.000 људи, што код приватника, што у инстутуцијама, што преко различитих организација и удружења грађана – истакла је овом приликом градоначелница Јасна Аврамовић.
Напоменула је да је ове године путем субвенција град запослио 180 лица, а да је ових, последњих 20 уговора, дошло на крају, пошто је за ту намену остало још средстава.
-Надам се да ћете ви овај новац да искористите најбоље што можете и да ћете следеће године свој посао увећати и опет конкурисати, јер можете сваке године, да поред вас буде запошљен још неко – рекла је градоначелница.
Директорка филијале НСЗ Олга Свилар навела је да је рад за субвенционисање програма запошљавања ове године издвојио 27 милиона динара.
-Очекујем да наредне године издвајање буде макар исто, ако не и више, и да опет се нових 80 људи запосли на неодређено, и да ангажујемо људе кроз јавне радове и да 50 људи отвори своја предузећа – рекла је она.

Ј.В.