ЈАСНИНА СМЕНА ОДМАХ ПОСЛЕ БЕОГРАДСКИХ ИЗБОРА!

Одмах након београдских избора на пролеће, биће покренута процедура за смену Јасне Аврамовић са места градоначелнице, потврђује за наш портал извор близак врху Српске напредне странке. Иако је до сада у више наврата најављиван, њен одлазак до сада се није десио, пошто је руководство напредњака толерантним односом показало спремност за сарадњу са градоначелницом и пруже јој шансу да исправи грешке које је начинила у вођењу града и локалне страначке организације.
Наш саговорник појашњава да је пружена рука погрешно протумачена и на сваки начин искоришћена само у сврху личне промоције, а да је са пропустима на које се више пута указивало, настављено. Због низа грешака у организацији и раду градског одбора, које су довеле до дисфункционалности и поремећаја међуљудских односа, понашање градоначелнице неће се више толерисати, јер нарушава страначко јединство и значајно утиче и на вођење политике Српске напредне странке на нивоу града, због чега су учестале критике грађана, али и дела чланства које је на све то дуже времена указивало.
Градоначелница је, каже наш саговорник, све време радила „испод жита“, нарочито након подношења оставке на место повереника градског одбора. Оставку је поднела покушавајући да искамчи реакцију врха странке укључујући и председника Вучића, али је она изостала, чиме јој је јасно стављено до знања да руководство напредњака зна да је она узрок нејединства, као и да је почела да гради паралелну инфраструктуру, окупљајући поново чланове „Покрета за Смедерево“. Овакав епилог могао се наслутити још приликом прошлогодишње Вучићеве посете Железари Смедерево, када јој је тадашњи премијер, а садашњи председник, јавно замерио трошење буџетских средстава на уређење фасаде на згради градске управе, рекавши том приликом: „ Није требало то да радиш, али нема везе, остаће неком другом“.
Већ у јануару ове године постављени су нови координатори СНС за Подунавски округ које у централи напредњака карактеришу као „чврсте и непоткупљиве“ и од самог почетка утврђене су бројне неправилности у функционисању смедеревског одбора.
Овакав исход, по свему судећи, био је неизбежан, јер се градоначелница више пута оглушила о препоруке и смернице које су јој предочене, те су шансе, да остане на јединој функцији која јој је преостала, минималне, каже наш саговорник.

Ј. Шешлак

 

Comments are closed.