НЕСУПЕЛО САМОРЕКЛАМЕРСТВО ГРАДОНАЧЕЛНИЦЕ

Нико од функционера ни представника руководства Српске напредне странке није се одазвао позиву градоначелнице Јасне Аврамовић да присуствује свечаној академији поводом обележавања Дана града, одржаној у смедеревском Центру за културу. Иако је, како сазнајемо од нашег извора, у више наврата позивала појединце да дођу на свечаност „коју је лепо припремила“, њихова одлука је била да одбију тај позив и не појаве се у Смедереву. Не би ли се додоворила појединим страначким функционерима, градоначелница је купила и сребрњаке, који су, уместо очекиваним званицама, отишли представницима сеоских културно-уметничких друштава.

Цео програм, изузев културно-уметничког дела, а посебно филм о раду локалне сампуправе у претхдоних годину дана, искоришћени су у циљу саморекламирања  градоначелнице и њене личне промоције. Филм је трајао педесетак минута, а у њему, упадљиво је,ниједног тренутка се не појављује Алаксандар Вучић, који је, макар као премијер, за Смедерево учинио ствари од виталног значаја, као што су на пример довођење финског „ПКЦ“-а и опсатанак смедеревске железаре. Колико градоначелница брине о интересима грађана Смедерева, показује и занимљив детаљ – поменути филм је рађен у режији  нишке телевизије „Коперникус Исток“, иако Смедерево има локалну градску телевизију још од 1993. године.

Такође, на свечаност су позвани ученици и студенти за које је речено да су од града ове године добили стипендије, затим млади лекари којима су уручени уговори о запослењу, као и представници и чланови поменутих сеоских КУД-ова, јер би, у супротном, сала вероватно била полупразна.

Свечаност је, како сазнајемо, требало да буде одржана дан раније, али је одложена у очекивању да ће се неко од државних или функционера Српске напредне странке појавити у Смедереву. Гости на свечаности  били су само народни посланик у Скупштини Србије Владимир Орлић, а тик поред градоначелнице, вероватно испред странке, био је Владимир Бјелић, активиста интернет тима СНС-а.

Овим су још једном потврђена сазнања „Смедеревских“ да градоначелница Аврамовић губи подршку врха Српске напредне странке, јер је на овај начин и њој и грађанима послата јасна порука да ће се у локалном одбору наставити са учвршћивањем јединства и да неће бити толерисани покушаји урушавања и грађења паралелних структура унутар СНС-а.

Ј.Шешлак

 

 

Comments are closed.