АВРАМОВИЋЕВА ОСТАЈЕ БЕЗ ПОДРШКЕ ВРХА СНС-а

Градоначелница Јасна Аврамовић губи подршку врха Српске напредне странке због све интензивнијих покушаја разједињења локалног страначког одбора, који, сазнају „Смедеревске новине“ потичу управо од ње, посебно од тренутка када је поднела оставку на челну позицију у градском одбору.

Како сазнајемо од нашег извора, врх напредњака одлично је упознат са целокупном ситуацијом у градској страначкој организацији у Смедереву. Има сазнања да се ванинституционално, мимо Статута Српске напредне странке, организују састанци са, углавном припадницима „Покрета за Смедерево“, са планом да се формира некаква посебна група унутар смедеревских напредњака, што је са аспекта једне озбиљне политичке организације, какава је највећа странка у Србији, недопустиво. Пре свега, јер врх Српске напредне странке не толерише поделе које онемогућавају функционисање страначке организације, која треба да допринесе ефикаснијем спровођењу државне политике, чији је циљ бољи и квалитетнији живот свих грађана. Наш саговорник истиче да Српска напредна странка инсистира на јединству и да неће дозволити никоме, па ни градоначелници, да то јединство нарушава својим активностима и покушајима стварања паралелне инфрастурктуре унутар одбора.

Иначе, наш извор открива да је градоначелница Аврамовић већ правила извесне проблеме у одбору СНС-а у Смедереву, али је у покушајима дестабилизације изгубила, због чега је, пре неколико месеци, поднела оставку на место повереника. Њена оставка је прихваћена и са тиме је упознато комплетно руководство Српске напредне странке. Уколико буде наставила са својим активностима у нарушавању функционисања локалне страначке организације, такво понашање Јасне Аврамовић, могло би да буде санкционисано и њеним одласком са места градоначелнице Смедерева. Исто се, каже наш саговорник, односи и на све градске функционере и директоре јавних предузећа у граду.

Ј. Шешлак

 

Comments are closed.