СМЕДЕРЕВО ЦЕНТАР СТРЕЉАЧКОГ СПОРТА СРБИЈЕ

Овог викенда наш град је домаћин два такмичења у стрељаштву. На стрелишту у Спортској хали Смедерево, у суботу ће бити одржано друго коло Купа Стрељачког савеза Србије ваздушним оружјем, а дан касније и прво Првенство Србије у надметању мешовитих парова ваздушном пушком и пиштољем. Оба такмичења су из  међународног А програма.

Смедеревске стрелце на другом колу купа представља девет стрелаца. У дисциплинама ваздушном пушком наступају јуниори Вељко Илић, Немања Живојиновић и Немања Адамовић и јуниорка Наталија Тасић. Ваздушним пиштољем такмиче се јуниори Петар Адамовић и Душан Бојић, јуниорке Ана Тодоровић и Тијана Димитријевић и сениорка Ана Алентијев.

Такмичење у суботу почиње у 9.00, а у недељу у 10.00 часова. Финала мешовитих парова у дисциплини пиштољем почињу у 13.00, а пушком у 14.00 часова. Улаз на стрелиште у Спортској хали је слободан за све заинтересоване који желе да виде ово атрактивно такмичење у најмлађој дисциплини спортског стрељаштва у којој је Србија одмах у старту заузела светски трон и суверено га држи.

ВЕЉКУ ИЛИЋУ ЕКИПНО СРЕБРО СА ТУРНИРА „ОЛИМПИЈСКИХ НАДА“,

Вељко Илић, кадетски репрезентативац Србије у стрељаштву донео је у Смедерево још једну медаљу са међународне сцене. На 23. турниру „Олимпијских нада“ у словачкој Њитри, који окупља будућност светског стрељаштва, кадетска репрезентација Србије, чији је Илић члан, освојила је друго место ваздушном пушком. У појединачном пласману Илић је првог дана турнира био надомак финала, а другог дана није успео да поправи резултат.

Тим Србија 1, који су сачињавали кадетски репрезентативци Ђорђе Савић, Стојан Стевановић и наш Вељко Илић, са 1839 кругова освојио је сребрну медаљу на једном од најбољих међународних турнира у стрељаштву за младе стрелце. Бољи резултат од наше репрезентације имала је Украјина 1 са 1.850 кругова. Треће место освојила је Мађарска са 1.826 кругова.

Са престижног митинга српски репрезентативци су се кући вратили са укупно осам медаља у појединачној конкуренцији (три злата, два сребра, три бронзе) и четири у екипном надметању (два злата и два сребра).

НОВИЦА ПЕТРОВИЋ НАЈПРЕЦИЗНИЈИ НА ЖЕЛЕТОВОМ МЕМОРИЈАЛУ

Новица Петровић, стрелац „Херој Србе“ био је најпрецизнији учесник 15. „Желетовог меморијала“ у част прослављеног смедеревског спортисте. Екипни победници у општој категорији били су стрелци из Кикинде. У конкуренцији пионира тријумфовао је Миљан Девић из Берана, док је код пионирки злато припало Зорани Вељковић, чланици Црвене звезде. Екипни победници били су дечаци „Смедерева“ и девојчице „Црвене звезде“. Овогодишњи, 15. меморијални турнир „Желибор Младеновић Желе“ у Смедереву окупио је више од 70 стрелаца из Србије и Црне Горе. Следећи викенд у Смедереву обележиће прво државно првенство у мешовитим паровима ваздушном пушком и пиштољем.

СДН

 

 

 

Comments are closed.