БОЖЕ, ЈАСНА ОПЕТ ХАЛУЦИНИРА!?

Иако је на седници Скупштине града било расправе о само три тачке дневног реда, која је повремено искакакала из својих оквира, оно што је обележило данашње заседање је понашање доскорашњег повереника градског одбора Српске напредне странке, градоначелнице Јасне Аврамовић, која је појединим деловима свог излагања потврдила да у локалном одбору напредњака има шумова о којима се већ дуго шушка у јавности. Она је током дискусије, у више наврата критиковала рад појединих чланова, називајући неке од њих „пајтосима“ који би желели да се „наклате на буџет града“ из кога ће црпети средства којима ће располагати „како они хоће“. Њен страначки колега, одборник Драгутин Мирковић, отишао је корак даље, назвавши појединце из редова напредњака „професионалним лопужама, лажовима и преварантима“.
Наш извор близак градском одбору СНС-а био је шокиран изјавама доскорашње челнице смедеревских напредњака, а излагање Јасне Аврамовић за скупштинском говорницом кратко је прокоментарисао реченицом: „Боже, Јасна опет халуцинира“. Према речима нашег саговорника прошле године, у јеку кампање за локалне изборе, градоначелница није имала такво мишљење о страначким колегама „али како је поново ускочила у фотељу, изгледа да је порменила став“.
Најлуђи део њеног наступа, каже наш извор, био је критика на рачун рада фудбалског клуба „Смедерево 1924“ који тренутно заузима прво место у Српској лиги група Запад и, напокон, после више година, има реалне шансе за улазак у виши ранг такмичења. Идеја, наставља наш саговорник, да из сваког села узмемо по два играча, представља нешто најглупље и најлуђе што сам у животу чуо и потпуни је доказ да градоначелница губи контакт са реалношћу“. Моје највеће разочарење је да часне чланове СНС-а лопужама називају управо они који су осуђивани за кривична дела, нпр. корупције, а најбољи пример за то је Јасна Аврамовић, или они осуђивани за клевету. Срећом, да неко ко има надимак „Мачор“ нема никакав утицај ни у свом селу, а камоли шире, али ми га и доживљавамо као разглас Јасне Аврамовић и, наравно да знамо, да уз помоћ још пар оних који су ушли у Српску напредну странку из интереса, праве паралелну инфраструктуру, спремајући се за самосталан наступ на наредним локланим изборима, у случају да госпођа буде смењена са места градоначелнице“.
Сумње да планира излазак из СНС-а и самосталан наступ на неким од предстојећих избора, градоначелница је и сама потврдила за скупштинском говорницом, када је један део владајуће већине ословила речима „ми који смо сада део Српске напредне странке“.
Очекује се и рекација врха Српске напредне странке на последње испаде одлазеће градоначелнице, о чему ће „Смедеревске новине“, као и до сада, пре свих информисати грађане.

Ј.Шешлак

 

Comments are closed.