ФОРУМ ЖЕНА СПС: ОДЛУЧНЕ СМО, ЈАКЕ И СПОСОБНЕ

На изборној седници скупштине Форума жена градске организације Социјалистичке партије Србије за председницу је изгласана Јелена Којић, док ће потпредседнице у наредном мандату бити Татјана Павловић Огњановић, Јелена Живановић и Лидија Ристић. Изабрано је и једанаест чланица председништва форума, међу којима је народна посланица Весна Ивковић. Изборној скупштини присуствовале су Снежана Пауновић, народна посланица, члан Председништва и секретар форума жена СПС-а, народна посланица Снежана Богосављевић Бошковић, али и председник градске организације социјалиста Милија Баровић.
Све говорнице истакле су важност левичарске идеје, која у себи садржи родну равноправност и залагање за праве, традиционалне вредности. Због тога, је, објашњавају, важно да постоји форум жена, као посебан облик организовања и деловања унутар партије, који, као и социјалистичка омладина, чини ротор партије.
Новоизабрана председница форума жена градске организације СПС-а Јелена Којић, обраћајући се присутнима, захвалила се на указаном поверењу, изразивши наду да ће успети да оправда њихова и очекивања председнице форума жена СПС-а Славице Ђукић Дејановић.
-Поред положаја жена треба да радимо на унапређењу друштвене одговорности младих и њиховом активном учешћу у заједници. Потребно је да укажемо младима на то да треба да остану у Србији, јер ће јој, као најбољи, помоћи да се опорави и постане боље место за живот. Да би сви ови циљеви могли да се реализују потребно нам је да чујемо глас жена. Зато је потребна једна оваква организација, која ће заједничким напорима учествовати у едукацији, стручној помоћи, организовању активности и радионица ради остваривања задатих циљева – навела је новоизабрана председница.
-Одлучне смо, јаке и способне, не само да будемо супруге, мајке, сестре, ћерке, и бринемо о породици чији смо стуб, већ и да обављамо сложене друштвено одговорне и политичке задатке. Будимо ветар у леђа, или заједно, раме уз раме, равноправно са нашим друговима, ширимо наше левичарске социјалистичке идеје, идеје социјалне прваде и једнакости. Жене ипак, полако, али сигурно, померају границу, креирају политику и разбијају предрасуде о женама у политици – рекла је обраћајући се присутнима народна посланица Весна Ивковић.
Истакавши важност постојања овкве унутарстраначке организације, на чијем је челу проф др Славица Ђукић Дејановић, актуелна министарка задужена за демографију, секретарка Форума жена СПС-а Снежана Пауновић подвукла је значај своје партије у политичком систему Србије, уз напомену да ће “свака наредна власт бити власт са социјалистима”, све “до оне владе која ће бити социјалистичка”, у шта верује да ће се брзо десити.
-Један од задатака форума жена јесте и то – да на суптилан женски начин објаснимо пријатељима, кумовима, рођацима, пре свега у својој кући, зашто би било важно да један овакав ешалон жена, какав имате на нивоу града, а ја верујем да са правом све партије које су регистроване на територији Смедерева могу да позавиде, зашто овакве жене гарантују бољу будућност, јер оне су изграђене као личности, остварене у сваком смислу те речи и имају један задатак, јасан циљ, а то је да унапреде ово друштво у коме ће живети њихова деца и њихови најдражи – рекла је Пауновић.
Присутне је поздравио и председник градске организације социјалиста Милија Баровић, који је подвукао значај жена за функционисање странке коју предводи. Томе у прилог истакао је податак да су три, од четири подпрдседничка места, колико их има у градској организацији СПС-а, припала женама, као и да је једини посланик из Подунавског округа ове партије – жена, а то је Весна Ивковић.
-То довољно говори о томе колико су активне и какав статус имају жене у раду и функционисању Социјалистичке партије Србије у Смедереву- истакао је Баровић.

Ј.В.

 

Comments are closed.