ЦЗК: ИЗЛОЖБА ЛИКОВНЕ КОЛОНИЈЕ ГРАФИКА

У суботу, 11. новембра, у галерији Центра за културу у 12 часова биће отворена изложба радова насталих на Међународној ликовној колонији Графика 2017. Ове године изузетно богатом фонду графика доприноси осам учесника и три госта излагача.

-Сличности које се уочавају на делима указују на актуелне тенденције код уметника. Чврста форма, органска и неорганска, склоност ка представљању предметног света, било да је у питању репродукован „поглед кроз објектив“ или не, репетиција и мајсторство у техници израде – наводе организатори.

Уметници су реализовали своја дела кроз различите  графичарске технике током седам дана које су провели у Атељеу Центра за културу Смедерево, почетком септембра. Публика ће имати прилику да погледа радове уметника до краја  новембра.

Ове године у колонији су учествовали  Марија Сибиновић, Јана Даниловић, Јелена Дамњановић, Маријана Јанковић, Дајана Јекић, Бојана Михајловиц, Румен Рајков, као и Георги Канаров. Поред наведених уметника на изложби учествују и три госта из Београда- Мика Ловре, Бојан Бикић и Давид Вартабедијан.

Традиционално, на отварању, публика ће имати прилику да учествује у наградној игри, у оквиру које се за три добитника намењује по једна графика.

 

Comments are closed.