ОПШТА БОЛНИЦА ОБЕЛЕЖИЛА КРСНУ СЛАВУ И ИМЕНДАН

„Свети Лука нам је дао поуке, ми ћемо их пратити“ поручио је колектив опште болнице „Свети Лука“, где је обележена крсна слава ове установе.

Као што дела овог заштитника лекара, болница, апотека, фармацеута и болесника одишу миром, љубављу и дарежљивошћу, трпељивошћу и скромношћу, и ми као установа која носи његово име би требало да поступамо у том духу – кажу у Општој болници, подсећајући да се учење Светог Луке заснива на љубави, мирењу, знању, истинољубивости, части и достојанству, чему и ова установа треба такође да стреми.

Окупљен колектив као и госте болнице поздравио је директор др Ненад Ђорђевић који је колегама пожелео најпре добро здравље, а потом и успехе у будућем, стручном раду изразивши наду да ће 2018. бити година бољитака.

Свечаности је присуствовала и градоначелница Смедерева која је овом приликом желела да подели неколико лепих вести поручујући да она увек остаје лекар и да не заборавља потребе својих колега:

-Прошле године смо поводом обележавања 150 година постојања болнице обезбедили донацију од седам милиона динара и наравно, добила ју је хирургија. Имамо још једну донацију, у виду постељине и душека, и то ће добити хирургија, али оно што је велико и што желим овом приликом да вам кажем је да ће град у следећој години обезбедити 15 милиона за израду елабората енергетске ефикасности. Захваљујући Влади и председнику Србије, као и министру здравља, добили смо средства од 150 милиона за постизање енергетске ефикасности у нашој болници, што значи уређење фасаде, промену прозора и столарије. Такође смо издвојили средства за куповину 11 хектара земље преко пута храма Светог Луке где ће бити болница од 40 000 квадрата. Мислим да је Смедерево то заслужило. Ми имамо стари пројекат, рађен осамдесетих година, мало је застарео, али ћемо га иновирати и добићемо савремен клиничко болнички центар и у њему један део за традиционалну кинеску медицину. Број становника се увећава  у нашем граду и треба нам једна таква болница. То вам на данашњи дан саопштавам са жељом да дочекамо отварање такве болнице и вама да радите у таквој, модерној установи – поручила је градоначелница.

Као крсну славу и имендан, болница овај дан прославља од 1998. из периода Здравственог центра, а од 2012. празник овог јеванђелисте светкује се као слава и имендан Опште болнице Свети Лука.

Ј.В.

 

Comments are closed.