МЕЂУНАРОДНИ ПУТНИЧКИ ПРИСТАН У СМЕДЕРЕВУ ДОБИО ОПЕРАТЕРА

Вршилац дужности директора Агенције за управљање лукама Вук Перовић и представница конзорцијума, који чине привредна друштва ‘’Ђердап услуге’’ а.д. Кладово и ‘’Емпорио теам’’ д.о.о. из Београда, Карменка Бабић, потписали су Уговор о обављању лучке делатности у међународном путничком пристаништу у Смедереву, објављено је на сајту ове агенције.

-Приоритет Агенције за управљање лукама је развој речног путничког саобраћаја, и јако је важно то што смо, након Кладова, добили и првог оператера на путничком пристаништу у Смедереву. Потписивањем Уговора са конзорцијумом, остварили смо један од задатих циљева – да туристима понудимо и приближимо јединствен поглед на источну Србију са Дунава. Упоредо са развојем крузинга, желимо да радимо на успостављању линијског саобраћаја у овом делу наше земље. Са задовољством могу да најавим да ће оба пристаништа бити спремна да дочекају прве путнике у наредној наутичкој сезони, 2018-те године –  изјавио је Вук Перовић.

Конзорцијуму је уручено Решење и Уверење о упису у регистар лучких и пристанишних оператера, чиме је Конзорцијум званично први лучки оператер који ће своју делатност обављати на међународном путничком пристаништу у Смедереву наредних 10 година.

СДН