„ HBIS GROUP SERBIA“ И ТЕХНИЧКА ШКОЛА: ПРВИ УГОВОР О ДУАЛНОМ ОБРАЗОВАЊУ У СМЕДЕРЕВУ И РЕГИОНУ

Генерални директор „HBIS Group Serbia“ Џао Ђун и директор Техничке школе у Смедереву Симо Ђорђијевски потписали су уговор о дуалном образовању, који ученицима ове школе омогућава практичну наставу у смедеревској железари – наведено је у саопштењу објављеном на званичној страници ове компаније.

-Ми смо управо потписали један веома важан уговор, који по дуалном моделу образовања ђацима омогућава да уз теоретска знања, стичу праксу у нашој компанији. То значи да ћемо се виђати у компанији „HBIS Group Serbia“ на пракси почев од 1. новембра ове године све до јуна идуће године, једном недељно у трајању од 6 сати – рекао је Џао Ђун, и истакао да жели да изрази захвалност на поверењу указаном од стране ученика и њихових породица.

По први пут у Смедереву, остварен је један пример добре сарадње између образовне установе и привредног друштва, а „HBIS Group Serbia“ је једна од првих у Србији која је подржала дуални систем образовања, додао је Џао.

-У доношењу ове одлуке ми смо се пре свега ослонили на растућу, ургентну потребу за новим, искусним кадром и искрено рачунамо на вас. Сва наша нада и вера у бољу будућност нашег предузећа се ослања на вас, овде присутне ученике. Надамо се да ћете сви, у кратком веремену бити део HBIS групе, да ћете доћи у нашу фабрику и помоћи нам да градимо бољу будућност – нагласио је Џао обраћајући се ученицима.

Он је истакао да је уз ову праксу, од огромног значаја и теоретско знање, а да ће од мајстора „HBIS Group Serbia“ научити како да у пракси примене стечено знање и постану прави стручњаци свог будућег посла.

Директор Техничке школе Симо Ђорђијевски је нагласио да се од ове године у Техничкој школи 28-оро ученика школује по дуалном моделу за образовни профил „Оператер за прераду метала“, који су потписали уговоре са компанијом „HBIS Group Serbia“. Најавио је проширење сарадње са привредом, с обзиром на то да се идуће године очекује и доношење Закона о дуалном образовању.

Представник Министарства просвете, науке и технолошког развоја Велиша Јоксимовић је рекао да је ово први потписани уговор у региону, који ће имати велики значај на унапређење компетенција и стицање производне праксе наших ученика у компанији „HBIS Group Serbia“.

Ј.В.

 

Comments are closed.