ГЛИШИЋ: МАЛОВИЋ ЗА ПРИМЕР ДРУГИМА

Бранко Маловић је један од најбољих, ако не и најбољи координатор Српске напредне странке у Србији, рекао је председник Извршног одбора СНС-а Дарко Глишић,  приликом посете локалним одборима у Јужном Банату. Навео је да је тамошња страначка организација на високом нивоу и да ће Извршни одбор, по моделу овог округа, подизати и друге делове Србије. Маловић, који је, осим у Jужнобанатском, координатор странке и у Подунавском округу, то је доказао много пута, оценио је Глишић.

-Он је то показао на много примера, добијао је тешке задатке и показао је да уме да организује и да је добар сарадник свакоме ко води територијалну организацију странке. Ми тек планирамо да нека жаришта, или тамо где је странка на неком нижем нивоу, пробамо заједнички да радимо и да то подигнемо на ниво на коме се налази овај округ – рекао је Глишић.

Каже да се, у односу на претходни период, напредак у Jужнобнатском округу јасно види, пре свега, у бољој организацији локалних страначких одбора.

-Разлика је у томе што је странка сада хомогенија, јединственија, чвршћа, боље организована, одговара у кратком року на сваки страначки задатак који се пред њих постави. Имају седнице страначких одбора које окупе толики број људи,  које ми раније нисмо можда могли да окупимо за митинге или трибине, а сада на једном састанку имамо толики број активиста. То је јасан показтељ и податак да је странка напредовала и да је радила и организовала се онако како треба, а свака странка која жели да буде успешна, мора да се организује – објаснио је Глишић.

Ј. Шешлак

 

Comments are closed.