КАМЕРАМА ПРОТИВ ДИВЉИХ ДЕПОНИЈА

Град Смедерево је, у складу са Законом о комуналној полицији, поставио видео надзор на локацијама, где је на предлог и на основу процене Комуналне полиције  утврђено да се стварају такозване „дивље депоније“, а у циљу спречавања ширења постојећих и стварања нових, објављено је на сајту локалне самоуправе.

Видео надзор постављен је на локацијама код Основне школе „Свети Сава“, на пристану, на Дунавском кеју, на старом Шалиначком путу, угао Улице 27.марта и Мајевичке, у насељу Милоја Ђака, у Шумадијској, на Папазовцу (код окретнице аутобуса), на Царини код Римског бунара, на Тргу Николе Крге и у Јабукару иза Кнез Михајлове улице.

Такође, из локалне самоуправе обавештавају грађане да ће убудуће бити санкционисано несавесно понашање свих оних који одлажу смеће на места која за то нису предвиђена, а за физичка и правна лица предвиђене су новчане казне.

На сајту града наведено је да Комунална полиција позива грађане да активно учествују у очувању животне средине  и тиме дају свој допринос чистоћи града и унапређењу постојећег стања комуналног реда на територији Града Смедерева

Проблем са депонијама у смедеревским селима решаваће се увођењем система редовног изношења смећа. То је основни предуслов за њихову трајну санацију.

За све додатне информације, а у циљу спречавања и стварања нових дивљих депонија, грађани могу да се обрате Комуналној полицији, наведено је у обавештњу за грађане.

Ј.В.

 

Comments are closed.