ОДЛИЧАН СТАРТ НА ПОЧЕТКУ СЕЗОНЕ

Две сребрне и једна бронзана медаља појединачно, и једно екипно друго место, тако су стрелци Стрељачке дружине „Смедерево“ започели нову ваздушну сезону у међународном програму. Медаљама, на првом колу Купа Србије, очекивано, окитили су се: Јасмина Миловановић и Вељко Илић (сребрне) и Петар Адамовић (бронзана). Друго место екипно освојила је сениорска екипа пиштољем у којој су поред Миловановићеве, екипном успеху допринеле и две Ане: Алентијев и Тодоровић.

На старту нове домаће сезоне у гађању стандардним ваздушним оружјем смедеревски стрелци су из Новог Сада, са првог кола Купа Стрељачког савеза Србије, донели три медаље у појединачним надметањима и једну екипну.
Сребрне мадеље освојили су Вељко Илић и Јасмина Миловановић. Илић је имао други најбољи резултат у конкуренцији јуниора, 615,4 круга. Злато је у Косјерић понео Ђорђе Савић из Стрељачког клуба „Око соколово“ са 620,7 кругова, а бронзу Момчило Адамовић, из Стрељачког клуба „Јединство“ из Старе Пазове са 614,1 кругом. Вредан сваке похвале је и резултат нашег млађег јуниора Немање Адамовића, који је са својим новим личним рекордом од 609,1 круг освојио девето место у конкуренцији 27 јуниора и 2 вредна бода за пласман у финале Купа Србије. Илић је освајањем другог места уписао 10 бодова за финале купа у својој јуниорској категорији, а како је са истим резултатом био четврти у категорији сениора, то му је донело и првих седам бодова и за то финале. Пушком је још наступила и млађа јуниорка Наталија Тасић, која је са 401,2 круга била деветнаеста у конкуренцији 35 јуниорки, 27-ма у категорији сениорки, којих је наступило 48.
Најбоља смедеревска спортисткиња Јасмина Миловановић, коју за пар месеци очекује најрадоснији догађај у животу, изашла је на ватрену линију и са 376 кругова освојила сребрну медаљу у такмичењу дама пиштољем. Прва је била Јелена Томић из Кикинде са 378 кругова, а трећа Александра Ристовић из СК „Звездара“ са 372 круга. Бодове за финале освојила и наша Ана Алентијев, која је са 366 кругова била девета. Трећа смедеревска пиштољашица Ана Тодоровић са 356 кругова била је 14-та у конкуренцији 19 сениорки и шеста од 11 јуниорки, тако да је она освојила и пет бодова за финале у својој категорији. Екипно су наше девојке, са 1098 кругова, заузеле друго место иза Клуба стрељачких спортова „Полицајац“ из Београда, који је сакупио четири круга више.
Петар Адамовић је стартовао освајањем бронзе у категорији јуниора ваздушним пиштољем, са 544 круга. Бољи од њега били су стрелци „Колубаре“ из Лазаревца, Стефан Тодоровић са 555 и Вукашин Лазић са 548 кругова. Наступило је 13 јуниора пиштољем. Уз треће место следују му првих осам бодова за пласман у финале. У категорији сениора нашао се у самој средини табеле, на 16-ом месту.
Домаћин другог кола је наша стрељачка дружина. Одржаће се 18. новембра, а дан касније Смедерево ће бити домаћин и првом Првенству Србије у новој олимпијској дисциплини, миксевима ваздушном пушком и пиштољем. Викенд пре овога у Смедереву ће се одржати и традиционални, петнаести по реду Меморијални турнир „Желибор Младеновић Желе“, у част и славу трофејног смедеревског стрелца који нас је прерано напустио. Ово је једини турнир серијском ваздушном пушком из Календара Стрељачког савеза Србије који поред домаћих стрелаца окупља и стрелце из бивших република СФРЈ.

СДН

 

Comments are closed.