У НЕДЕЉУ БЕСПЛАТНИ УЛТРАЗВУЧНИ И ГИНЕКОЛОШКИ ПРЕГЛЕДИ У СМЕДЕРЕВСКОЈ БОЛНИЦИ

Акција бесплатних превентивних прегледа коју је, у циљу ране дијагностике и промоције превенције као најефикаснијег начина бриге о сопственом здрављу, покренуло Министарство здравља, биће настављена у недељу, 15. октобра од 8 до 16 часова, у свим општим болницама и домовима здравља широм земље, као и у клиничким центрима Ниш, Крагујевац, Војводина и четири клиничко-болничка центра у Београду – саопштило је ово министарство.

У истом термину, сви заинтересовани суграђани, и они који немају здравствену књижицу, моћи ће да без заказивања термина ураде ултразвук абдомена и ПСА, односно специфични антиген простате који открива туморске промене и обаве гинеколошке прегледе у смедеревској општој болници “Свети Лука”.

Поред тога, поједине здравствене установе које у складу са расположивим капацитетима буду у могућности, у недељу ће обављати и ЕКГ прегледе, као и мерење нивоа шећера у крви и  мерење крвног притиска. Министарство здравља позива грађане да учествују у овој акцији, обаве превентивне прегледе и тиме позитивно утичу на своје здравље.

Ј.В.

 

Comments are closed.