СКУПШТИНА ГРАДА: СМЕЊЕНА ДИРЕКТОРКА ЈКП „ЗЕЛЕНИЛО И ГРОБЉА“

На последњој седници Скупштине града за вршиоца дужности директора ЈКП „Зеленило и гробља“ именована је Виолета Максимовић, досадашња начелница Одељења за инспекцијске и послове комуналне полиције смедеревске Градске управе. Она је на челу овог предузећа заменила дугогодишњу директорку Слађану Јеремић, којој је, како је наведено у образложењу, престао мандат истеком периода на који је именована. Додаје се да нова директорка има звање „специјалиста струковни економиста из области економских наука“ и да ће функцију вршиоца дужности обављати до именовања директора по спроведеном јавном конкурсу.

Промене су извршене и у Надзорном одбору ЈКП „Водовод“, па је за новог председника именован Александар Радуловић, уместо досадашњег, Драгослава Петровића, који је, наводи се у образложењу, поднео оставку на ту функцију у понедељак, 9. октобра.

Одборници локалног парламента усвојили су, између осталог, и предлоге одлука о општим правилима кућног реда у стамбеним и пословно-стамбеним зградама, праву првенства закупа пољопривредног земљишта у државној својини, аутобуским стајалиштима, расподели добити јавних предузећа „Водовод“ и „Грејање“, као и закључке о покретању поступака за прибављање непокретности у јавну својину града и то четири стана, као и простора од 250 квадрата, за потребе предшколске установе.

Расправа се водила и око измена и допуна програма пословања ЈКП  „Водовод“, Зеленило и гробља“ и „Смедеревска тврђава“ који су усвојени, као и информација о финансијским и извештајима ревизора за шест јавних предузећа за прошлу годину.

Формирана је и Комисија за спровођење комасације на деловима катастарских општина Шалинац, Кулич и Смедерево.

Ј.В.

 

Comments are closed.