КУЛТУРА: ПУТОВАЊЕ АФРИКОМ, УМЕТНИЧКЕ ФОТОГРАФИЈЕ

У оквиру образовног програма Центра за културу Смедерево у среду, 11. октобра, у 19 часова, своја искуства са тромесечног путовања кроз Африку са заинтересованим суграђанима ће поделити др Урош Крчадинац, истраживач и уметник у области дигиталних медија. Крчадинац ће публику упознати са  доживљајима који су обележили различита места на путу који га је водио кроз  Египат, Судан, Кенију, Уганду, Руанду, Демократску републику Конго, Танзанију, Замбију, Намибију. Програмско вече биће прилика за сусрет са аутентичним сведочењем о суочавању са правим лицима Африке, о Африци без предрасуда и спознајама о људима који настањују тај континет.

-Прича о афричкој авантури Уроша Крчадинца коју су са њим поделили два сапутника, Лазар Пашћановић и Марко Ђедовић, прича је о драгоцености живог, непосредног искуства и о  преиспитивању граница, психoлошких, цивилизацијских, културних, географских, идентитетских, али и важан извор информација о култури самосталних путовања – наводе организатори и наглашавају да је улаз у Концертну дворану за програм „Атлас једног путовања – Африка“ слободан.

Урош Крчадинац у свом раду повезује искуства из области рачунарских наука, визуелних уметности, књижевости, анимације и интерактивног дизајна. Предавач је на Факултету за медије и комуникације, на Департману за дигиталне уметности. Са Лазаром Пашћановићем и Марком Ђедовићем потписује књигу „Бантустан“, документарни роман посвећен путовању кроз афричке земље.

У Галерији савремене уметности у Смедереву у среду, 11. октобра, у 19 часова, биће отворена седма Међународна изложба уметничке фотографије. Изложба је организована у сарадњи са Фото клубом Смедерево, а сви заинтересовани моћи ће да је посете и у наредних месец дана.

 Ј.В.

 

Comments are closed.