НОВИЦИ ПЕТРОВИЋУ ТРИ МЕДАЉЕ ВОЈНИЧКОМ ПУШКОМ

Најстаријем и најтрофејнијем смедеревском стрелцу, Новици Петровићу, додељене су чак три медаље, на Првенству Србије војничком пушком у Лазаревцу. Петровић је био најбољи ветеран, други у дисциплини тростав и трећи у лежећем ставу у општој категорији. Друга пушка „Херој Србе“, Боривоје Провчин, освојио је бронзану медаљу у троставу. Петровић и Провчин са трећим чланом екипе Сашом Илићем, нису успели да одбране прошлогодишњу титулу у троставу, па су морали да се задовоље вицешампионском. Ипак, укупно гледано, стрелци „Херој Србе“ су били успешнији ове године у најстаријој дисциплини стрељачког спорта у Србији, јер су освојили два одличја више него лане.

Стрелци смедеревског Стрељачког клуба „Херој Срба Безбедност“ завршили су овогодишњу сезону 2016/2017. са пет нових одличја са Првенства Србије војничком пушком, које је одржано јуче на Стрелишту „Тамнава“ у Лазаревцу.

Посебну заслугу за освајање пет нових трофеја има најстарији и најтрофејнији смедеревски стрелац Новица Петровић. У све три категорије које су биле на програму такмичења наш стрелац је успео да освоји медаље, и то све три различитог сјаја, а у обе дисциплине екипно био је најбољи појединац. Са Боривојем Провчином и Сашом Илићем,  довео је екипу „Херој Србе“ на друго место постоља, у дисциплини тростав, три пута 10 метака, у општој категорији. Наши стрелци имали су 12 кругова мање од Стрељачког клуба „Драган Јевтић Шкепо“ из Горњег Милановца, чија је екипа тријумфовала са 644 круга. Трећи је био „Војник“ из Суботице са 616 кругова. Укупно је наступило седам екипа.

У дисциплини 20 метака лежећи „Херој Срби“ је треће место измакло за два круга. Победила је екипа СК „Радивој Ћирпанов“ из Новог Сада са 522 круга, друга је била екипа „Драган Јевтић Шкепо“ са 479 кругова, а трећа Стрељачка дружина „Бечкерек 1825“ из Зрењанина са 497 кругова. За одличја се надметало 12 екипа.

Појединачно, Новица Петровић се најпре окитио златном медаљом у категорији ветерана у дисциплини 10 метака лежећи. Тријумфовао је са кругом предности над генералним секретаром Стрељачког савеза Србије Ненадом Петковићем, који је имао 88 кругова. Бронзану медаљу освојио је Слободан Бивковић из СК „Авала Ада“ из Београда са 79 кругова. Драган Флорић, председник СК „Херој Србе“ био је шести са 74 круга. За такмичење у овој категорији (старији од 55 година) услов је испунило 12 стрелаца.

Бронзом се Петровић окитио у дисциплини 20 метака из лежећег става, са укупним резултатом од 176 кругова. Бољи од њега били су Предраг Симовић из горњомилановачке дружине са 179 кругова и Мирослав Шегрт из СК „Радивој Ћирпанов“ из Новог Сада са 183 круга. За титулу најбољег надметало се 32 стрелца.

И коначно, колекцију медаља са овогодишњег државног првенства војничком пушком, Новица је употпунио са сребром у троставу, три пута 10 метака. Вицешамионска титула освојена је са 229 кругова. Бронзу је освојио други смедеревски стрелац Боривоје Провчин са 222 круга, а титулу шамипиона однео је у Горњи Милановац Предраг Симовић са 243 круга, који је уз нашег Новицу Петровића најуспешнији учесник првенства. У троставу је наступило 26 стрелаца.

За „Херој Србу“ поред чланова екипе Петровића, Провчина и Илића, у обе дисциплине успешно је наступио и Драган Флорић, док се Александар Стевановић такмичио само у дисциплини 20 метака из лежећег става.

 

 

Comments are closed.