ВЕСЛАЧИМА СМЕДЕРЕВА ДЕСЕТ МЕДАЉА НА ДРЖАВНОМ ПРВЕНСТВУ

Овогодишњи шампионат Србије у веслању, одржан минулог викенда на Ади Циганлији, потврдио је да Веслачки клуб Смедерево не мора да брине за будућност. Смедеревски веслачи су у свим категоријама освојили десет медаља. Једну од њих освојиле су и девојке које нешто више од два месеца тренира Бобан Ранковић.

Смедеревци су колекцију медаља, ионако пребогату, увећали за по четири златне и сребрне и две бронзане медаље.

У конкуренцији сениора позлатио се четверац без кормилара у коме су веслали Урош Димитријевић, Александар Филиповић, Веселин Савић и Зоран Рајић. Највише златних одличја приграбили су јуниори Смедерева. Бриљирали су Алекса Петровић и Данило Селаковић освајањем титуле првака Србије у дубл скулу и четверац скулу у коме су још веслали Марко Торбица и Лазар Ристић.

Четврто златно одличје освојили су пионири ВК Смедерево у четверцу са кормиларом у саставу Вукашин Рајић, Лука Васић, Лазар Живковић, Божидар Ковачевић и кормилар Илија Станојевић.

Урош Димитријевић и Зоран Рајић довеслали су до сребра у сениорском двојцу без кормилара. У истој конкуренцији Лазар Ристић и Марко Торбица заузели су одлично четврто место. Медаљу истог сјаја, такође у конкуренцији сениора освојио је у скифу Марко Ристић. Преостала два сребра освојили су пионири и пионирке у четверац скулу. У конкуренцији пионира на победничко постоље попели су се Младен Вукашиновић, Петар Самарџија, Вељко Вукашиновић и Вук Марковић. Све похвале заслужују пионирке Смедерева Маша Васић, Милка Здрјелар, Јелена Вукелић и Теодора Стевановска. За само нешто више од два месеца рада са девојкама, Бобан Ранковић  успео је да освоји медаљу и тако потврди да у Смедереву има веслачица пред којима је, уколико наставе са оваквим радом, лепа перспектива.

Бронзане медаље освојили су у сениорском дублу Марко Ристић и Алекса Петровић и јуниори у двојцу без Лазар Ристић и Марко Торбица.

Овим такмичењем није стављена тачка на овогодишњу сезону. Средином октобра у Новом Саду ће се одржати последње, пето коло Омладинске лиге Србије.

СДН

 

Comments are closed.