ОРГАНИЗАТОРИ: РЕКОРДНА СМЕДЕРЕВСКА ЈЕСЕН – МАНИФЕСТАЦИЈУ ПОСЕТИЛО 400.000 ЉУДИ

Овогодишња јубиларна 130-та  „Смедеревска јесен“ остаће запамћена по рекордној посећености – око 400.000 људи посетило је Смедерево током њеног трајања, саопштили су организатори ове туристичко-привредне манифестације.

-Посетиоци су, поред вина и дефилеа, по чему је манифестација позната,  могли да бирају на који начин желе да се забаве. Могли су да уживају у оперским аријама Јадранке Јовановић и Оливера Њега, у звуцима спритуалне музике италијанског хора The voices“, гласу Алена Исламовића и познатим хитовима групе „Бијело дугме“, наступу „Симофоније Смак“, етно-групе „Врело“, „Гаравог сокака“ и “Освајача”, изворној и народној музици у извођењу Мериме Његомир, Снежане Ђуришић и Цакане или у фолк хитовима Аце Лукаса – наводи се у саопштењу и додаје:

-То нису сва имена која су обележила јубиларну „Смедеревску јесен“. Свечаност је отоворио Жика Николић, омиљено тв лице и „човек из народа“ у друштву своје младе колегинице Драгане Косјерине, спектакуралним пуштањем балона у Малом граду Смедеревске тврђаве. Величанствени призор под отвореним небом у средњевековном здању Ђурађа Бранковића ову 130. „Смедеревску јесен“ је уписао у ред најзапаженијих српских манифестација у Србији које се организују у славу вина и грожђа.

Организатори подсећају да је отворање манифестаације увеличало обраћање г. Зорана Ђорђевића, министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, као и присуство највиших локалних званичника.

Уз незаобилазну чашицу најбољих домаћих вина, завршена је овогодишња “Смедеревска јесен”, уз обећање организатора да ће некадашња престоница Србије и даље чувати набоље из свог краја, из наше земље – закључује се у саопштењу.

 

Ј.В.