МЕМОРИЈАЛ ,,МАРИНКОВИЋ НИКОЛА ЖАКИ,, ОКУПИО 200 УЧЕСНИКА

У оквиру званичног спортског програма недавно завршене манифестације „Смедеревска јесен“, у организацији КК „Старински“ и подршку града, Регионалног кошаркашког савеза и ЈП „Смедеревска тврђава“,  одржан је 17-ти меморијални кошаркашки турнир „Никола Маринковић – Жаки“. У сали Техничке школе, која је, традиционално, изразила жељу да буде домаћин овог турнира,  и ове године окупио се знатан број љубитеља овог спорта.

У име града турнир је поздравио заменик градоначелника Бојан Теофиловић, а посетили га и подржали члан Градског већа Мирко Ђурић и члан организационог одбора „Смедеревске јесени“ Дејан Миленковић, наводе организатори.

Турнир је званично, у име спорта и и кошарке отворио пријатељ клуба и почасни гост – члан УО КСС Душан Ђурић.

У званичном делу учествовале су четири екипе: КК „Раднички“ из Крагујевца, КК „Пожаревац“, КК „Смедерево“ и домаћин, КК „Старински“ из Смедерева. У утакмици за треће место „Раднички“ је био бољи од наших комшија из Пожаревца, а у финалу турнира, у градском дербију, домаћина, КК „Старински“ победило је „Смедерево“ и освојило овогодишњи меморијал.

 У ревијалном делу турнира састале су се све млађе категорије клуба домаћина КК „Старински“ са клубовима пријатељима  КК „Пожаревац“ и КК „Систем 2000“ из Смедеревске Паланке.

 

 

 

Око 200 младих кошаркаша из нашег града и целог кошаркашког региона учествовало је у званичном и ревијалном делу овогодишњег меморијалног турнира.

Организаотри истичу да је значајно да се организовањем овог турнира „сачува сећање на нашег Жакија“ и позивају све Смедеревце и госте, љубитеље кошарке, да се окупе и на 18-ом меморијалу наредне године.

Ј.В.