СМЕДЕРЕВСКИ БАРМЕНИ ПОКАЗАЛИ УМЕТНОСТ ТОЧЕЊА ПИВА

„Stella Artois Draught“, такмичење у точењу и сервирању пива, одржано је у петак увече и у Смедереву. Ово је други пут да се у Србији организује овакво такмичење, чији ће победник понети титулу „Stella Artois Draught Master“ и освојити пут у Белгију. Такмичење је намењено професионалним барменима који се такмиче у „Stella Artois“ точењу  пива.

Уметност точења пива, позната и као „Белгијски ритуал точења у 10 корака“ је усавршена у Белгији. Строги критеријуми и јасно дефинисаних кораци у процесу точења пива гарантују да укус пива буде савршен, као и осећај уживања у овом омиљеном пићу.

Регионална такмичења су до сада одржана у Београду и Новом Саду и сада у Смедереву где су изабрана по три победника која ће учествовати на финалном националном такмичењу у Београду. Жири је оцењивао све кораке овог добро познатог ритуала почев од припреме, начина точења, прављења и скидања пене, сервирања, као и комбиновања пива са храном што је завршна тачка врхунског уживања у пиву.

Бармени ће имати прилику да покажу своје умеће током следеће недеље у Крагујевцу 14. септембра и Нишу 15. септембра и кандидују се за финале које ће се одржати 28. септембра у Вили Јелена.

СДН

 

Comments are closed.