БРОНЗАНИ СМЕДЕРЕВАЦ: ТРАДИЦИЈА ОСВАЈАЊА МЕДАЉА СЕ НАСТАВЉА

Десет сетова за мање од 24 сата и заслужено освајање бронзане медаље, након изгубљеног полуфиналног меча од Немачке, обележили су недавно завршено Европско првенство одржано у Пољској, на коме је Смедеревац Горан Благојевић био део тима одбојкашке репрезентације Србије. Каже да је одлучило то што је тим имао једно срце, једну жељу и један циљ и уз то велику храброст, јак карактер и нешто што је неоспорно, а то је победнички менталитет. Све то је, истиче за „Смедеревске“ наш познати физиотерапеут, довело српску репрезентацију до освајања медаље.
-Стварно је више него невероватно то што су момци успели да проживе и да се издигну за мање од 24 сата, одиграју десет сетова и после свега освоје медаљу, коју су посветили Алекси Брђовићу и Марку Ивовићу, који због повреда нису могли да буду на списку за ово Европско првенство. После онаквог пораза у полуфиналу и непроспаване ноћи, како играча, тако и нас у стручном штабу, било је тешко опоравити се и скупити емотивну и физичку снагу да освојимо медаљу – каже за наш портал Горан Благојевић.
На тим је, наводи, психолошки утицао пораз у полуфиналу, у утакмици коју су наш момци изгубили након вођства од 2:0, после преокрета Немачке.
-Тешко је било наћи концентрацију за мање од 24 сата, изаћи на терен и борити се за бронзу. Момци су показали да имају огромно срце и да знају како се бори за своју земљу. Из године у годину показују борбеност и победнички менталитет, али и јак карактер. Лавину коментара изазвао је пораз од Немачке, али је људима тешко објаснити неке ствари. Одбојка се игра у три освојена сета, а освојена два не гарантују да ћете победити. Ово Европско првенство било је прилично уједначено. Било је многих изненађења. Редом су испадали Финска, Италија, Пољска…Белгија је победила вицеолимпијски тим из Рија, Италију, са 3:0 – наводи Благојевић.
За њега лично ово још један успех у низу и велико искуство, а истиче да му је била част и задовољство да ради у репрезентацији и буде у стручном штабу селектора Николе Грбића.
-Изузетно је искуство радити са великим спортистима какви су наши одбојкаши. Они су златни момци са бронзом око рата. Верујем да су могли и до злата, али ко зна зашто је ово добро. Нека та златна медаља дође на наредном Светском првенству или можда на Олимпијади 2020 у Токију – пожелео је наш физитерапеут.
Осим освојене медаље, најснажнији утисак на Благојевића је, како каже, оставио уводни меч који је Србија играла против домаћина Пољске, на националном фудбалском стадиону.
-На мене је највећи утисак оставио први меч у Варшави пред око 66.000 људи којим је отворено Европско првенство. Невероватан је осећај бити у центру дешавања, поготову доле, када је терен доста мање величине од фудбалског. И поједини фудбалери ретко када имају прилику да играју пред оволиким бројем људи, а за мене је то био невероватан осећај који се не може речима описати. То треба доживети – искрен је Благојевић.
За њега је, каже, најважније то што се са још једног великог такмичења вратио са медаљом и продужио ту традицију. Нада се да ће тај низ наставити, посебно ако се има у виду чињеница да ће са одбојкашком репрезентацијом Србије наставити сарадњу и наредне године.

Ј.В.

 

 

 

Comments are closed.