МЛАДИ РАШЧИСТИЛИ ДЕПОНИЈУ

 

Летњи распуст је при крају, а да га нису сви искористили само за одмор, већ спојили лепо и корисно, показује и прича неколицине дечака и девојчица из Фочанске улице у Смедереву. Наиме, они су одлучили да сами рашчисте дивљу депонију, уреде простор непосредно поред својих кућа и претворе га у игралиште на којем ће моћи да проводе своје слободно време. Кажу да су, упркос обећањима, изостали помоћ месне заједнице и локалне самоуправе, па су одлучили да „ствар узму у своје руке“.

-Реч је о локацији у Фочанској улици, на делу где се завршава асфалт. Ту је направљена депонија, јер су долазили људи из других улица и из града да бацају ђубре. Сами смо направили таблу упозорења. Старији су нам помогли да ангажујемо багер, који је све то рашчистио и ископао канал, како бисмо онемогућили прилаз возилима којима је ту довожен отпад – објаснио је Милош Ђокић, један од дечака „добровољаца“ ангажованих на овом подухвату.

Каже и да је неколицина деце из улице потом очистила овај простор са жељом да га преуреде у спортски терен.

-Набавили смо голове, средили их и желимо да овде направимо фудбалски терен, а касније и кошаркашки. За сада смо све то урадили без ичије помоћи, али се надамо да ће неко препознати нашу добру идеју и изаћи нам у сусрет, јер не можемо баш све сами – каже овај млади суграђанин.

 

Ј.В.

 

 

Comments are closed.