НОВА СЕЗОНА – НОВИ ПЛАНОВИ

Разговор са Јованом Бечом, спортским директором ФК Смедерево

 

Јован Беч, директор ФК Смедерево

Фудбалски клуб Смедерево улази у нову сезону са новим плановима у нади да ће наредна сезона бити ма¬ње турбулентна од претходне и да ће екипа имати боље резултате. Сходно томе клуб је посетила делегација фудбалског клуба Хабеи из Кине ради договора о будућој сарадњи два клуба.Нови директор фудбалског клуба Смедерево Јован Беч је у разговору за наш медиј истакао велику важност доласка функционера тако великог клуба у наш клуб.

Делегација фудбалског клуба Хабеи је посетила наш клуб. Како је дошло до сарадње и какви су планови нашег и кинеског клуба у блиској будућности?

-У посети нам је велика компанија Хабеи из Кине која је и власник истоименог клуба који ове године има велике амбиције у кинеској лиги, чији је тренер Пелегрини а у нападу игра један од познатијих фудбалера данашњице Лавеци, некада играч ПСЖ-а. Нама је велика част што нам је први велики пословни корак састанак са људима из тако великог клуба. Сарадња око размене играча и планова омладинских школа једног и другог клуба је примарни циљ. О тим плановима ћемо тек разговарати у блиској будућности. Желим да истакнем да су и преставници Железаре Хабис присутни на овом састанку. Имамо у плану да и са њима успоставимо сарадњу. Да би дошло до те сарадње морају и резултати нашег клуба бити бољи. По пропозицијама фудбалског савеза Србије да би дошло до размене фудбалера, фудбалски клуб Смедерево мора бити стабилан прволигаш.

Стадион Смедерева пред нову сезону изгледа много боље. Ко је заслужан за реновирање стадиона?

-Ми смо преузели клуб пре пар дана и на стадиону се дуго ништа није радило. Никога не кривимо због тога. Једноставно услови нису дозвољавали да се нешто промени. Сматрамо да је инфрастуктура једног клуба јако битна и трудићемо се да променимо оно што је у нашој моћи. Нова управа се потрудила уз велику подршку навијача,који су свакодневно овде на стадиону и који учествују у радовима. Велика је жеља да стадион изгледа лепше и захвални смо навијачима на подршци.

Каква је ситуација везана за појачања за предстојећу сезону?

-Из клуба је отишло доста игрча. Затекли смо незадовољавајућу ситуацију. Прелазни рок је при самом крају, а ми смо тек преузели клуб. Неки озбиљнији играчи су већ нашли клубове и тешко је наћи права појачања. Није сада више ни питање новац, иако и ту постоји проблем. Довели смо провереног нападача Гордића за кога се интересовало доста клубова. Са овим игрчима које имамо, уз надамо се још пар играча, крећемо у нову сезону. Не обећавамо велике резултате, али је спортски надати се. Играћемо, борићемо се, па ћемо видети какав ће резултат бити. Најбитније је да клуб стане на ноге, јер до пре 15 дана се није знало како ће клуб функционисати. Почињемо нову етапу и надамо се успеху.

Немања Јовановић

 

 

 

 

 

Comments are closed.